АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Запознайте се с кучетата на Пловдив! – ГАЛЕРИЯ

10 от четириногите бездомници на Града под тепетата ви очакват на среща в Капана – ВИДЕО

Внимание: Може да се влюбите безвъзвратно!

Кварталът на творческите индустрии винаги е бил Dog-Friendly point – място, на което сте добре дошли с вашето куче.

Днес на откритата сцена Ядрото на ул. ”Загреб” дефилират 10 от четириногите любимци на Града под тепетата, за които се грижи неуморния екип на Общинско предприятие „Зооветеринарен комплекс“ – Пловдив.

“Искаме да запознаем хората с кучетата на града, така че да могат да ги харесат. Да се влюбят в тях и да ги поискат. Или поне най-малкото да разкажат на своите приятели и познати”, разказа за инициативата пред камерата на Студио “В Капана на Под тепето” д-р Веселин Бекирски, ръководител улов в общинския приют за бездомни кучета.

Това е първото събитие в квартала от общо три до края на месеца. На 16-ти и 31-ви екипът и бъдещите домашни любимци пак ще бъдат на Ядрото, като планират да представят различни кучета.

За да може по-голямата част от животните в приюта да си покажат магариите пред хората”, с чувство за хумор презентира кандидатите за семейна среда докторът.

Вижте още във следващото видео.

От думите му става ясно, че най-успешната година за осиновявания досега е 2019-а. Тогава 151 четириноги са намерили своя дом, като последното кученце е било одомошено на 30 декември.

Тази година от Зооветеринарния комплекс са си поставили свръх амбициозната цел – 200 осиновявания.

След обед това бебе ще си отиде у дома и ще бъде 169-тото осиновено кученце от начолото на годината.

Днешната акция в Капана събра много хора, настоящи и бъдещи домашни любимци. Стопани на вече одомошени  кучета ги запознаха с настоящите обитатели на приюта, където в момента 100 четириноги чакат за осиновяване.

Доброволците от приюта разхождат кандидатите, които си търсят дом из квартала и хората от заведенията си общуват с тях.

Сред гостите на събитието „Капана дог  – на кафе с куче“ бе и последната победителка в TV шоуто MasterChef 2021 г. Мария Жекова, която дойде с 4-месечния Смешко, осиновен наскоро от нея.

Мария каза, че това е най-добрият начин да имаш приятел у дома – като си осиновиш любимец.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

10 коментари

    1. Помияр може да е само някой като Вас – недоволен от живота, търсещ вина за мизерното си съществуване в другите. Нещастна душа, която не може да се зарадва на нищо и не умее да оценя доброто, което други хора правят.

    2. То пък хората малко пикаят и серат където им падне,включително и децата,чиито майки героини по цял ден са по улиците и нямат време да ги заведат до домът им до тоалетна.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина