АктуалноБългарияВашите писмаНовиниРазследване

За кого се строи нов паркинг до Водната палата?

Новият тротоар край колелото на Водната палата се демонтира, за да се направи нов паркинг, установи на място екип на Под тепето, след сигнал на наши читатели. “ Елате да видите как се махат новите тротоарни плочки, положени преди около две години, премахнаха и част от антипаркинг колчетата“, приканиха ни гражданите.

Според тях се отнема тротоара, за да се направи паркинг за сградата отзад, която е отстрани на Водната палата. Тя се дава под наем от години, а дочухме, че вече се и продава. Дали изграждането на новия паркинг има нещо общо с частната собственост, която страда от липса на места за автомобили, само можем да гадаем на този етап. Факт е обаче, че мястото е твърде неудобно за подобно съоръжение. То би затруднило сериозно движението по булеварда и може да представлява опасност, тъй като кръговото кръстовище, което се намира само на метри от отреденото за паркиране пространство. Освен това се намира в непосредствена близост от спирка на градския транспорт.

Под тепето отиде на място малко след 16 ч. днес, когато дейностите бяха приключили. Видяхме обособяването на каре от тротоара, което очевидно ще има друго предназначение скоро. Извадени са тротоарните плочки и паветата, които служиха за декоративна част от настилката. Премахнати са и антипаркинг колчетата.

Потърсихме кмета на „Централен“. Георги Стаменов заяви, че районната администрация не извършва никакви дейности там в момента и изрази учудване от факта, че на мястото би се строял паркинг.

Не става ясно кой точно извършва дейностите там и с чия заповед. Въпросителна е и целесъобразността на предприетите действия, при положение че скоро от другата страна на булеварда започва да се строи многоетажен паркинг, а в непосредствена близост по бул. „Марица Юг“ Синя зона.

Затова се обърнахме към пресцентъра на голяма Община с въпроси: какво се прави там, наистина ли ще има паркоместа и за кого ще бъдат те.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

 1. Поради запецване на ЮРУША върху Джамбаз Тепе, за компенсация алчността на налудния с диагнози от 4-ти км. АЯТОЛЛАХ със злия поглед, ролекс, лимузини, архонтКи и БИЯтели може да бъде задоволена ТУК КАТО МУ СЕ ИЗГРАДИ КАТЕДРАЛА С ДЪРЖАВНИ ПАРИ (мои / твои / архитектски!) и му се връчи Нотариален Акт.

  Така ще се укрепи „духовното“ здраве на пловдивското народонаселение = неразделна част от здравеопасната ни система.

  МУТРАТА – ВЪН!

  1. ГладАрх. Ахрянов, неправоспособен плужек, ПОСЛУШНИК на баскетБОЛНИЯ мозъклия КлЕТ, ПОСЛУШНИК на РежимаБоБоТРИ и ПОСЛУШНИК на МУТРО-ПОЛИТ-ика няма проблем да извади от фризера си чертежи за поредния архитектурен шедьовър като за учениците по История === мутРОКОКО като висш етап на мутроБАРОКА.

   НАЦИЯ ОТ ПОСЛУШНИЦИ като включат в новата им „конституция“ че *р*вославието и „веро“учението са задължителна ДЪРЖАВНА РЕЛИГИЯ.

   Свобода на съвестта? В Европа, не тук, нито ф Турция!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина