АктуалноГрадътНовиниОбщина Пловдив

За края на мандата ремонт на Общината – ФОТОРЕПОРТАЖ

От няколко дни кулата на върха на сградата на пл. „Стефан Стамболов“ 1 е опасана с платнища, а около общината периодично се появява вишка и некелоцина работници.

Под тепето направи редица опити да се свърже с някого от администрацията за повече информация относно параметрите и цената на ремонта, но типично по августовски те останаха безплодни.

Другото типично за нашите ширини е, че повечето от работниците по покривите не носят каски!

От участниците в дейностите на място успяхме да разберем, че сменят улуци, а после щели да боядисват.

За състоянието на сградата медията ни алармира от години. Още преди 3 години съобщихме, че Общината пада върху главите на служителите ѝ.

Припомняме още, че красивата сграда на площад „Стефан Стамболов“ 1, е паметник на културата.

За последно за ремонт на сградата на общината (като изключим основния ремонт на кметския кабинет, преди нанасянето на този му обитател) се говореше през декември 2017-а. Бе обявено, че започва ремонт за 400 хиляди лева през 2018-а, като част от тази сума – 120 хиляди лева – се отпускат по програма „Красива България“, а останалите са от местния бюджет.  Тогава беше ясно, че покривът тече, а от западната страна се свлича мазилка. Този ремонт обаче не се случи.

Ето как изглежда западната страна днес.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина