За 20 минути се минава през КПП-тата около Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Новини

Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът Тодор Чонов направиха посещение на един от най-натоварените контролно-пропускателни пункта на областния град – този на Карловско шосе.

На място бе установено, че с въвеждане на новите декларации един автомобил преминава през проверката за 20-25 минути.

За хора без декларации е помислено и униформените са заредени с бланки, които раздават на място, за да ги попълнят преминаващите.

24-часовото присъствие на полицията е обезпечено. На по-инфарктните зони се увеличават платна, а в час пик се включват допълнителни служители. Между 8 и 12 човека на всяко КПП, съобщи ст.комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР- Пловдив.

Община Пловдив е осигурила 13 мобилни химически тоалетни, и мивки на входно-изподните точки за униформените служители. Доставят им се и храни.

От доброволно формирование 112 им осигуряват топли напитки.

Относно удължаването на извънредните мерки, комисар Рогачев заяви, че силите на реда ще се справят с предизвикателството, тъй като има наличния ресурс.

Община Пловдив ще настоява за промяна на изискванията, свързани с преминаване през КПП-тата.

“Сега документите се събират на ръка от органите на реда. Това обаче създава риск, защото листовете могат да са заразени. Ще обмислим дали да не се върне старото положение – само да се показват декларациите”, това съобщи кметът Здравко Димитров.

Споделете ни във:

3 коментара за “За 20 минути се минава през КПП-тата около Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

  1. Пълни глупости.
    За пред камерата може би иначе реално сутринта ми отне 1час.15 мин.
    За маршрут който допреди това отнемане 10-15мин.

  2. Стига сте писали лъжи!Въобще не отнема 20-25 минути на кола!Вие наясно ли сте какво ще стане, ако наистина беше вярно! Аман вече!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.