АктуалноГрадътКварталиНовини

Вносни майстори редят павета в Пловдив

Красивата улица „Христо Г. Данов“ в центъра на Пловдив вече добива изискан павирани вид, видя репортер на Под тепето. Това се случва в отсечката от кръстовището с ул. „Бетовен“ до излаза на бул. „Руски“. Припомняме, че участъка се ремонтира в рамките на проекта за реконструкция на Дондуковата градина.

Платното е стеснено, а тротоарите са разширени, като те са на едно ниво по подобие на улиците в Капана.

Паветата, които се използват са си пловдивски, но майсторите, които ги редят не са наши.

Павьорите- творци от защитен вид

Фирмата-изпълнител е наела павьори от Разград, разбра Под тепето.

В града на павираните улици този майсторски занаят отдавна е на изчезване. Мъжете споделят, че преминаващите пловдивчани им се радват и спират да ги погледат как работят.

Дали пък не е нужно всички дружно – държава, община, образователни институции – да направят нещо по темата.

Какво е общото между новородените в Пловдив, Фибоначи, Капана и паветата?

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

7 коментари

  1. Дружно попитайте … кой иска да реди павета за малко над минималната? ще му викаме майсторе… С минимална заплата човек може да си купи жилище в Пловдив точно за около 150-200 години, ако св лишава.

  2. Де да бяха докарали вносни майстори и за паветата на Отец Паисий… След ремонта се получи нещо като полигоните за изпробване на окачване на автомобилите. Как дамите на токчета я пресичат, умът ми не го побира.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина