АктуалноГероите на деняГрадътНовини

Вижте кои са най-добрите пожарникари на Пловдив

Огнеборците ни премериха сили на ст. Пловдив в най-смисления спорт, който спасява животиГАЛЕРИЯ

Най-добрите огнеборци от областта, нажежиха до червено атмосферата на лекоатлетическия стадион “ Пловдив“.

Старт на надпреварата между представителните отбори на 11 районни даде областният управител. Ангел Стоев се обърна към организаторите и участниците с приветствие, като първо им благодари за отдадеността и смелостта, с които изпълняват своя личен и професионален дълг.

Той връчи на комисар Мангараков и почетен плакет за цялостен професионален принос.

Благодаря за геройствата, които вършите всеки ден, в обичайната си работа“, каза областният управител.

Състезанието по пожароприложен спорт поставя на сериозен професионален и физически тест бързина и сръчност, с които огнеборците преодоляват разнородни препятствия, изпитанието им за гъвкавост, концентрация и екипност, изключително необходими за вземането на моменти решения в ситуация, близка до реалната.

След приключване на индивидуалните дисциплини за „Изкачване с щурмова стълба“ златото грабна от Михаил Костов от Първа РСПБЗН.

Среброто и бронза отидоха при Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН и Пламен Писков от Трета РСПБЗН.

Отборното класиране в същата дисциплина поведе Трета служба. Второ и трето място- заеха Четвърта РСПБЗН и Първа РСПБЗН.

Индивидуалното класиране на „100- метрова пътека“ поведе Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН, следван от Михаил Костов- огнеборец в Първа служба и Пламен Писков от Трета пожарна.

В отборното класиране на същата дисциплина победител бе Първа РСПБЗН, следвани от Трета и Втора районни служби. Златото в двубоя от двете дисциплини отиде при Михаил Костов, среброто при Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН, а Пламен Писков се окичи с бронз.

В дисциплината „Пожарна щафета 4×100 метра с препятствия “ победител стана Четвърта РСПБЗН, Трета и Първа служби заеха съответно второ и трето място.

Дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“ поведе Трета служба, следвани от колегите им в Асеновград и Четвърта служба.

В комплексното класиране първенец и носител на купата стана отборът на Трета служба, второто и трето място останаха за Четвърта и Първа служби.

Наградите: купа, медали и флагчета връчиха комисар Георги Мангараков- директор на РДПБЗН Пловдив, гл.инспектор Димитър Бришимов от РДПБЗН и началници на районни служби. По инициатива на директора на РДПБЗН Пловдив, тази година купите за победителите не са преходни и остават в службите, които са ги спечелили.

Победителите ще сформират представителен отбор, който ще представи областния град в републиканската надпревара. Тя ще се проведе в Пловдив от 31 май до 3 юни. Участие в нея ще вземат 29 отбора от 28 области и курсанти от Академията на МВР – огнеборци от цялата страна.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина