АктуалноГрадътКварталиНовиниОбщина Пловдив

Вече е ясно кога затварят Бетонния мост

Община Пловдив договори с НКЖИ Бетонният мост да бъде затворен на 15 юни, а не на 15 април, какъвто бе първоначалният срок. Това съобщи кметът Костадин Димитров след среща с ръководството на държавната компания.

„Цялата ни нагласа и усилия е демонтажът на моста да се извърши в летния период, за да съвпадне с отпускарския сезон, когато трафикът в града не е толкова интензивен“, посочи Костадин Димитров.

Уверенията са до Коледа съоръжението да е изцяло ремонтирано.

Също така днес стана ясно, че Пускат Модър-Царевец до две седмици.

Заместник-кметът по строителство, устройство на територията и общинска собственост инж. Тошо Пашов допълни, че Община Пловдив е поставила към НКЖИ три условия, които са били изпълнени.

„Първото условие беше да се преразгледа проектът, за да се коригират неточностите в него, посочени от Община Пловдив. След като те бяха отстранени, до края на април имаме готовност да издадем разрешение за строеж. Второто изискване бе да се подпише договор между изпълнителя на проекта и НКЖИ, в който да бъдат заложени неустойки, ако не се спазят графиците за изпълнение.

Третото условие бе да се подпише споразумението, прието с решение на Общинския съвет през март 2023 г. за предоставяне на имотите на НКЖИ на Община Пловдив.

Това е необходимо, за да може подлезът под гарата да стане пълноценна транспортна комуникация, след като се реализира пробивът и връзките към него, които са във въпросните имоти“, поясни заместник-кметът по строителство, устройство на територията и общинска собственост.

По думите му на мястото на изоставената глуха линия в район „Южен“, която НКЖИ предоставя на Община Пловдив, може да се изгради улица, която да обслужва разрастващите се квартали „Остромила“ и „Беломорски“.

Кметът Костадин Димитров добави, че администрацията полага максимални усилия да планира и координира настоящите и бъдещи инфраструктурни ремонти, така че да се улесни движението в Пловдив.

„Това е и другата причина за по-късното затваряне на Бетонния мост, защото се очаква до 15 юни „Кукленско шосе“ да е готово, за да поеме трафика от надлез „Родопи“, обясни кметът Костадин Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Както виждам аз нещата,ако през лето Господне 2024 го разрушат…
    Около лето 2027 може и да положат последния асфалт и да му реже лентата премиера Никола Минчев от Продължаваме Подмяната…Честито на жителите на Кичука за новата придобивка.

  2. Асфалтирайте най-накрая и кръстовището където се мъчим всеки ден пред Модър!Разбихме си колите заради некадърниците които не го направиха както трябва!

  3. Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- https://e.vg/alman

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина