АктуалноБългарияВластНовини

Възстановяват напълно наводнените карловски села до края на 2024

Общината Карлово е готова да приключи пълното възстановяване на разрушената техническата инфраструктура в засегнатите от наводнението на 22 август и 2 септември 2022 година райони до края на 2024 година. Това стана ясно по време на днешното посещение на заместник-министъра на вътрешните работи Кирил Ценкин в региона. Ценкин се срещна с кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който го разведе из засегнатите населени места.

Припомняме, че тогава бедствието в Карлово и селата Каравелово, Богдан, Слатина, Войнягово, Христо Даново и Розино разруши домовете на много хора, инфраструктурата в населените места бе сериозно увредена, а на места – унищожена. Близо година и половина по-късно продължава работата, за да бъде възстановен нормалният ритъм на живот в тези села.

Кметът Кабаиванов разказа, че своевременно са проведени процедури по Закона за обществените поръчки и Закона за устройство на територията за възлагане и съответно – реализиране на обектите, за които с постановления на Министерски съвет до момента е осигурено частично финансиране.

Освен това Общината е готова да приключи пълното възстановяване на разрушената техническата инфраструктура в засегнатите населени места до края на 2024 г., при условие, че Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет редовно осигурява посочените средства за описаните в доклада обекти“, коментира д-р Кабаиванов.

Кметът предостави на заместник-министъра план за действие – във времеви график, относно необходимото финансиране от Междуведомствената комисия през 2024 година.

Кирил Ценкин, след като се запозна на място с направеното, се ангажира да запознае министъра на вътрешните работи с планираните от общинското ръководство дейности и да проведе разговори с МРРБ за финансиране на част от техническата инфраструктура в населените места.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина