АктуалноГласовеИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивСпортСпортен Пловдив

Във вторник пускат възлагателното писмо за Колежа

Кметът вероятно ще подпише възлагателното писмо за строителството на стадион „Христо Ботев”, стига създадената от Общински съвет комисия да даде зелена светлина за това на насрочено за началото на идната седмица поредно заседание. Пак тогава ще се реши за  изготвянето на образец Акт 19 за извършени строително-монтажни дейности

И днес тя се събра в заседателната зала на кметството, но отново не даде разрешение за изготвянето на така важния документ за продължаване на строителните дейности на Колежа. Причината- от администрацията не бяха представили пълния комплект документи, за които членовете на комисията настояват.

Тошко Тодоров от името на администрацията се ангажира в най-кратък срок всеки от комисията да получи въпросните книжа, а членовете пък заявиха готовност след като се запознаят с тях във вторник на обяд да дадат одобрението си за подписване на възлагателното писмо към изпълнителя Илиян Филипов. „Никой не иска да бави строителството, но тук всички носим отговорност”, заявиха общинските съветници, които изискваха пълната документация.

Представителите на изпълнителя в заседанието подчертаха, че комисиите започват да пречат на работата по проекта, тъй като строителят има нужда от гаранции и договорни отношения с възложителя, но все още няма възложително писмо. Те припомниха, че общината вече е в нарушение на договора и заседания като днешното губят времето на всички.

„Да не стане така строителят да бъде готов, а ние документално да не сме. Доколкото разбирам вече се продават билети за мача с Левски”, каза ръководителят на проекта от страна на Община Пловдив инж. Атанас Чилингиров. Той подчерта, че според доклад на АДФИ, който все още не е публичен, няма констатирани финансови нарушения в проекта до този момент, а само административни такива.

Днес отново е възложено препроектиране за пореден път, този път по 8 точки. „Преписката за него  утре тръгва към София, това са текущи неща, част от всички документи, които общината трябва да представи за приемане на стадиона и въвеждането му в експлоатация”, отбеляза инж. Чилингиров.

Утре в 10:00 часа има изнесена комисия Колежа  за качеството на строителството.  Тя ще провери дали всички забележки към фирмата изпълнител са били отстранени.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина