АктуалноГрадътНовини

Варна даде на Гергов акции на Панаира за над 16 млн. лева

По време на дебата кметът Иван Портних обясни, че решението на Общинския съвет от 2017 година по акциите не го задължава да ги върне на държавата

След като Варна апортира своите дялове, Георги Гергов ще увеличи влиянието си в Панаира от 50.3% на 79.3%

Общинският съвет на Варна прие предложението акциите на общината в Международен панаир Пловдив да бъдат апортирани в дружеството „Пълдин Туринвест“, което е основен собственик на панаира.

За гласуваха 28 съветници, сред които тези от ГЕРБ, петима се въздържаха, а 15 съветници-основно „Демократична България“, БСП и „Възраждане“, бяха против. От ДБ и „Възраждане“ обявиха, че ще поискат от областния управител да върне решението.

По време на дебата кметът Иван Портних обясни, че решението на Общинския съвет от 2017 година по акциите не го задължава да ги върне на държавата. От ДБ бяха на обратното мнение. Николай Капитанов посочи, че кметът не е изпълнил решение на Общинския съвет.

От БСП поискаха отлагане на точката и обществена дискусия по темата. Друго мнение на съветници от левицата на Варна бе, че общината няма право на тези акции, защото те са платени със средства на държавата и трябва да бъдат върнати на икономическото министерство.

Припомням, че Община Варна притежаваше 16 314 400 безналични акции с номинална стойност 1 лев, представляващи 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД. Останалите акционери в компанията са държавата чрез Министерството на икономиката и „Пълдин туринвест“ АД – дружество с 25% участие на община Пловдив, а останалите са на бизнесмена Георги Гергов.

След като Варна апортира своите дялове, Гергов ще увеличи влиянието си в Панаира от 50.3% на 79.3%.

Източник: бнр

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Вестник Марица се оказа слугинска медия на другаря Гергов. Вестник Марица забрани коментарите под статията за прехвърлянето на акциите на Община Варна на Георги Гергов. Това е падение за вестника и главния му редактор. Те работят за Гергов, не за Пловдив. Бойкот на Марица!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина