АктуалноГрадътКварталиНовиниРазследване

Уволниха директора на училището, писало оценки на починало дете

Директорът на СУ „Найден Геров“ в Пловдив – Диана Гавазова е освободена от работа след приключила проверка на Регионалното управление по образованието /РУО/, назначена заради това, че в школото в етническия квартал „Изгрев“ са писали оценки на починала ученичка. авазова е уволнена дисциплинарно със заповед на началника на РУО Иванка Киркова

Както Под тепето ви съобщи МОН назначи комплексна проверка и пълен одит на училището заради скандала.

Дават пловдивско училище на Прокуратурата

Проверката е потвърдила изнесените факти в медиите. Установена е още липсата на контролна дейност както от страна на ръководството на училището, така и от РУО, което тогава се ръководи от Антоанета Пакова.

Новата стара шефка на РУО-Пловдив се завърна

На мястото на уволнената Диана Гавазова е назначен нов директор. Това е Сашка Кръстева. Според началника на РУО, в нейните правомощия е да определи наказания на учители, писали оценки на починалото момиче.

Отговорност ще се търси и от предишното ръководство на РУО, което през март т.г. е установило, че 62% от записаните в училището ученици са отсъстващи.

В най-скоро време се очаква да излязат резултатите и подробния одит назначен от министерството по случая. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина