Тъмните нощни оазиси: Епизод 6

Актуално Вкусът на града Градът Живот Новини

Музиката звучи в Beebop Café и по време на локдаун

Или как клубът се превърна в онлайн сцена

Иван Неделев: Това време, което ни даде корона кризата, никой не може да си го купи

Във фотопоредица Под тепето ще ви представи другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

Beebop Café

Десетки камери, вместо пълни чаши. Оператори и озвучители, вместо бармани и сервитьори. Кабели и монитори, вместо бутилки, табли и кранове за бира. Много музика, и преди, и сега. Така изглежда и звучи днес Beebop Café. Неработещият бар е шумно  телевизионно студио, а сцената е онлайн платформа.

За това използва втория локдаун екипът на едно от любимите места на почитателите на клубния живот в града- Beebop Café. Иван Неделев и компания преформатираха музикалния клуб, за да продължат да радват ценителите на качествената музика. Временно, разбира се, до следващото отваряне на заведенията, когато и да е то. Но концепцията за онлайн телевизия ще живее и след това. Защото очевидно светът се е втурнал към мрежата, дори по отношение живата музика.

„ Тази концепция не беше измислена с идеята, че ще се появява ковид. Първият официално сниман концерт бе на 29 февруари. Използвахме и двата локдауна да работим по платформата и останалите инструменти, свързани с нея. Защото например има апликация за разплащане, тъй като идеята е услугата да е платена. Искахме всяка седмица да снимаме концерти и да излъчваме онлайн, но в момента не можем. Но пък разполагаме с архив от месеците пред 2020г., през които бяхме отворени. Имаме двадесетина концерта и три представления. И вече можем да се похвалим с лоялна онлайн публика. Горди сме, че от излъченото до този момент в платформата има концерт, който е гледан на четири континента- този на Дел Падре. Над 1000 души бяха пред мониторите си”, разказва основателят на Beebop Café Иван Неделев.

„ Това време, което ни даде корона кризата, никой не може да си го купи. Ако минусите ги обърнем в плюсове, отвори ни се момент да свършим неща, които иначе нямаше да можем да направим. Но пък щяхме да свършим много други. По-добре да не бе случвало така, но въпросът е да се адаптираме”, усмихва се Неделев.

Подчертава, че системата работи и при работещ бар, а концепцията, с която в Beebop Café  снимат концертите и другите събития на сцената, е да не си отварят никаква работа след това. Така няма да има постпродукция, а това ще даде възможност да се да се появяват заснети онлайн  повече концерти. Екипът е от четирима души- IT инженерът Симеон Илиев, операторът Иван Палейков, Стойко Милев е на телевизионния пулт, а озвучаването дирижира Иван Неделев. Водещи на живите студия са Тони А. и Мери К. Сега бригадата работи усилено по големия си локдаун- проект- онлайн фестивал с четири сцени и 15 банди на тях, който ще бъде излъчен на Beebop Café TV тази неделя. Ще започне в 19 часа и ще продължи близо четири часа, с допълнителни разговори на живо и unplugged изпълнения.

„ Beebop Café TV по принцип е платена платформа, но сега решихме да излъчим онлайн наведнъж всички концерти. Безплатно. Като на фестивал, но в мрежата. Говорим за четири разделени стилово сцени, на четири едновременни канала, които ще започнат в един и същи момент. Ще има джаз сцена, алтернативна сцена, guitar stage и Orange Stage. Зрителят ще се чувства все едно е на фестивал- ако е на едната сцена, не може да гледа и да слуша другата. Разбира се, ще има възможността да отвори два браузъра, но пък ще му е трудно да слуша и гледа и двете едновременно. През цялото време ще има отворен пети канал с живо студио, с водещи #ТОНИАМЕРИКА. Ще има лайф- Никеца ще е тук, Виктор и Никсъна. Ще включваме гости от другите банди, които ще излъчваме. Ще можем да включваме и хора, които да задават въпроси. Ще направим нещо като живо предаване. Това нещо ще продължи около четири часа. На всичките сцена са по три банди, с изключение на джаз сцената, където имаме пет концерта. Казва се 2020 Vision и е концерт-ретроспекция от изминалата 2020-та година за сцената на Beebop Café. Е, не ни е скучно по време на локдауна”, намига Иван Неделев. И чака почитателите на Beebop Café да се влязат в едноименната онлайн телевизия  https://live.beebopcafe.tv/ на 10 януари, точно в 19:00 ч.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Тъмните нощни оазиси: Епизод 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.