АктуалноБългарияГласовеГрадътЖивотЗабавлениеМненияНовиниФотогалерия

Тъмните нощни оазиси: Епизод 1

Дансингът в затворения клуб „Фарго” се превърна в къмпинг

Ще минем и през това, важното е в момента да бъдем отговорни един към друг, казват от заведението

Във фотопоредица Под тепето ще ви представи другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

ФАРГО

Заключените врати на клуб Фарго

Клуб Фарго е първата стъпка от нашия пъб кроу по време на локдаун. Някак естествено. Все пак името на заведението идва от едноименната черна комедия на братята Джоел и Итън Коен. А ситуацията, в която живеем сега всички, си е черна отвсякъде.

„Тежко е, но целият екип на заведението е приел случващото се, тъй като важното е в момента да бъдем отговорни един към друг. И всеки от нас да дава пример в това отношение. Никой от нас не подценява ситуацията. И затова гледаме философски на заключените врати на заведението”, обяснява един от собствениците Борислав Лалев. И изчислява, че преди двете затваряния заради епидемията от коронавирус, клубът е имал едва пет неработни дни, заради ремонтни дейности, от 2015, когато бе открит.

Във Фарго ни посреща барманът Стоян, който заедно с колегите си използва свободното време в разработване на нови коктейли. Освен това през уикендите барът предлага доставки по домовете на авторски алкохолни миксове. „Искаме да доставим наслада на приятелите ни дори в домашни условия, въпреки че осъзнаваме, че пиенето на коктейл на бара е напълно различно изживяване. Липсва ни звънът на чашите, песента на леда в шейкъра, но най-вече общуването с клиентите. Е, и тази тишина ще отмине”, размишлява  Стоян, докато се провира покрай струпаните столове.

И той не знае как и кой е превърнал в къмпинг дансинга на Фарго. Там, след последната работна вечер на 27 ноември, се появила двуместна палатка, с надут дюшек в нея. Тя седи в центъра на клуба до днес.

„И без това няма танцуващи. Няма и музика- аудио системите са разкачени. Освен това може да послужи за мобилен дом в крайни случаи- не е ясно докога барманите ще можем да си плащаме наемите с тези 24 лева на ден. Ако някой от нас остане на улицата- поне в палатката на дансинга ще може да пренощува”, коментира с усмивка, но съвсем сериозно Стоян.

„Заповядайте отново на 31 януари… или когато там! Коктейли ще има, до последно нареждане“, изпраща ни той.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина