Три смъртни случая на пациенти с доказан коронавирус в областта за денонощието

Актуално Изпод тепето Новини

6 медицински лица са диагностицирани с коронавирус за изминалото денонощие, сочат данните на РЗИ. Заразени са двама лекари в болничната помощ,  двама лекари на частна практика, един лаборант и една медицинска сестра. Случаите на новозаразените медици попадат сред общо 147 положителни проби за COVID-19 от областта за последните 24 часа. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2993. Под карантина са 1677 лица. На домашно лечение  са 924. За денонощието има 73 оздравели.

„През изминалото денонощие са хоспитализирани 15 души , от тях двама са в по-тежко състояние. По информация на болниците, общо в отделенията за COVID-19, са настанени 250 лица, от тях с потвърдена диагноза са 226. 4 пациенти са на интензивно лечение.  Свободните легла към днешна дата са 32, стаите за непотвърдени за  COVID-19  случаи са 13, а интензивните легла са 27″, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Сред новите случаи най-много отново са в Пловдив -93, следват общините Асеновград – 18, Родопи – 8, Марица – 7, Раковски – 5, Куклен и Хисаря по 3 случая, Калояново, Карлово, Садово Съединение  по  2, Стамболийски и Сопот по 1

Починалите лица, при които е бил доказан  коронавирус, от последното денонощие са  три – мъж на 77г. от Пловдив с придружаващи  сърдечно и друго заболявания, жена на 46г. от Асеновград с придружаващо сърдечно заболяване, мъж на 49г. от Пловдив с придружаващи заболявания: диабет, сърдечно и друго заболяване.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.