АктуалноБизнесГласовеГрадътМненияНовиниОбщина Пловдив

Таксиметровите шофьори искат стоянки. Община Пловдив мълчи

Таксиметровите шофьори в Пловдив настояват за стоянки и вече 4 години се борят с липсата на такива места в града, обявиха от Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи. От сдружението напомнят, че през 2020 г. от управата на Общината са обещали проблема да бъде решен, но до момента не е направено почти нищо в тази насока.

„С писмо 1515/10.08.2020 г. от Общината обявиха, че ще се проведе обществена поръчка за избор на фирма за доставка на пътни знаци, но тя все още не е финализирана.

На 12.01.2024 г. изпратихме писмо с вх. номер НЕТ-151/12.01.2024  до кмета Костадин  Димитров, в което поискахме среща, за да обсъдим проблема. До момента не сме получили отговор от страна на кмета“, разказа Володя Домашенко -съпредседател на НАЗПТВ.

Протестът на такситата в Пловдив: Искаме Общината, кмета и ОП-то да си вършат работата

Липсата на таксиметрови стоянки създава хаос и затруднява предлагането на услугата и работата на шофьорите. Принудени сме да търсим места за паркиране, което често е невъзможно, а в някои случаи води до глоби за водачите, коментират таксистите.

От Асоциацията са готови да участват в конструктивен диалог с Общината, за да се намери решение на проблема. Дори са готови да закупят знаците и боя, за да бъдат обособени таксиметрови стоянки.

От бранша силно се надяват да получат отговор на писмото си до кмета и са категорични, че намирането на трайно решение на проблема ще подобри не само условията на труд на шофьорите, но и качеството на обслужване, и достъпност на таксиметровата услуга за жителите и гостите на града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина