Кой е Пако Рабан и защо не трябва само да миришем на него

Актуално Гласове Изпод тепето Новини

Освен парфюми и парцали е правил и книги

От вчера до името му в световната търсачка излиза и това на кмета на Пловдив

Трябва да открием хубавото от ШОК-новината*(Черна магия: Пликове с косми и апокалипсис оставени в общината с надпис за Зико) в петъчния ден под тепетата. А то е – мнозина разбраха, че освен парфюми и “парцали” Пако Рабан е правил и книги.

French Fashion designer Paco Rabanne stands with one of his models at the finale of his show at the Rossiya Hotel in Moscow, November 25 – RTXF5P3

Глобалните търсачки се побъркаха и вече показват свързано имената и снимките на кмета на Пловдив Здравко Димитров-Зико и Франсиско Рабане да и Куерво.

В тази връзка ви предлагаме едно занимателно-образователно четиво на тема

Кой е Пако Рабан и защо не трябва само да миришем на него

„Роден е с името Франсиско Рабанеда и Куерво, Рабан стартира своята модна кариера създавайки бижута за Живанши, Диор и Баленсиага. Отваря собствена модна къща през 1966 г.Притежава много популярна парфюмерийна серия от 35 аромата.

Знаете ли, че Пако Рабан има и няколко издадени книги в които паранормалните явления са главна тематика. Най-популярни от тях са “Траектория” , “Траектория – от един живот към друг” , “Апокалипсис”(бел. ред.: по-долу ще откриете подробности за популярната  книга, която е била изхвърлена от сградата на пл. „Стефан Стамболов“ 1),” В средата на времето”. /източник: клуб самодиви/

„Той е доста колоритна личност, намирана от някои хора дори за налудничева, но в действителност той е доста любознателен човек проявяващ интерес към разнообразни науки и явления. Той е известен със това че е много запален и има интерес към явленията с паранормален характер и е автор на няколко произведения от подобен тип…

Paco Rabanne се изявява и като художник, през 2005-та година той представя за пръв път своя изложба в Москва. „Искам да покажа на света тези картини преди да си тръгна от този свят.

Единственият човек който ги е виждал е Салвадор Дали на, който ги показах преди 30 години и ми каза само да продължавам в този дух.“ /източник: парфюмите инфо/

„Рабан издава художествени списания за своя сметка, открива културни центрове в страните от третия свят и се занимава с благотворителност. Процент от продажбите на парфюми отива за фондацията за СПИН. Когато т се случи трагедията в Беслан, Пако дари приходите от продажбата на свои скици и на картини от първата си изложба на майки, загубили децата си в Беслан.“ /източник: макка.ру/

Книгата

Пако Рабан проявява силен интерес по отношение на езотеричното ,човешката психология и тяхната взаимовръзка и написва няколко книги в тази област . Книгат “Апокалипсис”, с подзаглавие “От една ера в друга” е една от най-популярните.

 

Официална анотация на първото издание в България: За пръв път в историята на предсказанията, днес учените се присъединяват към посветените. Някои от тях дават едва двадесет години на човечеството да оцелее.

Опустошаване на Земята, замърсяване, атомни разрушения, ясно символизиране в древните предания, разпространяване на сектите, етнически и религиозни конфликти: ето действително, според всички пророчества, началото на Края на времената.

Пако Рабан, моделиерът ясновидец, който в “Траектория” ни разказваше етапите на духовното си търсене, тук ни предлага своята книга на неотложност. В една изумителна фреска, където науката и съвремието се присъединяват към пророческите текстове – от езекиил до индийските епопеи, от Нострадамус до Пий ХII, от Корана до откровенията на Девата – той обрисува ужасяващата картина на големите премеждия, които дебнат.

Ще загинат ли човешките същества от ексцесиите си или ще променят достатъчно бързо поведението си, за да намалят жестокостта на катаклизма? За автора на тези страници нищо не е още окончателно загубено. Потопът е имал оцелелите си. Апокалипсисът също ще има своите, на които ще бъдат открити тайнствата на един светъл Златев Век.

От нас зависи да бъдем част от тях.

Apocalypse Paco Raban
Апокалипсис Пако Рабан

Пако за „Апокалипсис“: Да напиша какво съм видял… Ето едно предписание, което изглежда лесно за следване и на което все пак не винаги съм се подчинявал. Защо съм останал досега отсам това, което имам да казвам? Първата причина за тази сдържаност може да изглежда неоснователна, но тя не е недостатъчна: боях се да срещна погледа на невярващите, както и още по-ужасния поглед на присмехулниците. Защото често съм могъл да наблюдавам как един човек, общественик или не, се излага на присмех, щом му хрумне странната смелост да разбули съкровено убеждение, особено когато то е подкрепяно на първо място повече от личната му чувствителност, отколкото от логично разсъждение и повече от предчувствия, отколкото от осезаеми доказателства.“

„От “Траектория” през “В средата на Времето” към “Апокалипсис” или най-точно казано “Краят на всички Времена”, моделиерът-постфутурист Пако Рабан най-после слага точ­ка на една трилогия, която дава израз на духовните му търсения по серпентината на сложната за опознаване материя, наречена ВРЕМЕ! Може би авторът най-трудно е дос­тигнал до истината на Нашето Настоя­ще! И може би това е така, защото в безкрайната проекция на битието чове­кът е все още в процес на очовечаване!“ / изд. Еликсирия/

„Една изумителна творба, в която науката и съвремието се присъединяват към пророческите текстове от Екзекил до Индианските епопеи, от нострадамуд до  Пий XII, рисувайки ужасяващата картина премеждията, които ни дебнат.“ /Книжен пазар/

Ето какво казва по темата и най-компетентния форум БГ мама:

„Апокалипсис“ всъщност означава разкриване. Ако го гледаме като това понятие, да, много неща се разкриват. Но и много остават скрити, все още.“ – Rockstar

„Тук не говорим за края на света, а за преход познат в Окултизма като Апокалиптичния Период. Тове е темата в тази хубава книга „Апокалипсис“ на Пако Рабан.“ – Калоян Пламенов.

В блога на Хранислав е представен текст от книгата „Апокалипсис” на френския дизайнер и езотерик Пако Рабан. Номерацията на страниците е според електронния вариант на четивото, който е наличен в сайта spiralata.net.

“Може би някой ще си спомни, че на седемгодишна възраст, когато се намирах легнал в полусън в леглото си, опитвайки се да унищожа времето, съзнанието ми се издигна бавно от неподвижното ми тяло, бях внезапно пренесен пред една ярка светлина, чийто произход ми убягваше. Щях малко-помалко да разбера, че преживявам отново мига, предшествал “слизането” ми на Земята, последното ми превъплъщение…

* * *
Вече не осъзнавах личното си съществуване, защото се бях слял с извора на всяка светлина и всяко знание. Бях лице в лице с Божествеността, този огромен център, който трепти в ритъма на космоса. По инстинкт знаех, че се намирам в Седмото Вибраторно Ниво, най-високото, това, в което всичко е само Същина. Нямах вече форма на тялото, бях просто вибраторно и светлинно създание. Всяка минаваща секунда за мен се отъждествяваше с вечността. Бях щастлив, съзерцаващ необятността и общуващ с безкрая, щастлив, защото не бях вече аз, бях Него и удовлетворен, защото се бях слял с Цялостта.
Но внезапно този екстаз бе прекъснат. Едно друго присъствие смути радостта ми. Тогава от лицето на Единството открих това, което ми се яви като големи светлинни хиксове и което, поради нещо като естествен антропоморфизъм, щях впоследствие да нарека “Старци”, защото ми изглеждаха стари като света, в най-буквалния смисъл.
Двадесет и четирима на брой, тези Старци ме гледаха строго. Отправих им ням въпрос – защото общувахме без думи:
— Какво искате от мен?
— Ти трябва да слезеш отново, да се концентрираш пак.
Отговорът ми бе незабавен. Изкрещях:
— Не! Аз завърших кармата си на планетата Земя…
— Гледай! – ми казаха тогава те.
Яви ми се глобусът на нашата Синя Планета. Към него се приближаваше едно същество. Това създание, което отгатвах, че не е нищо друго, освен самият аз, щеше да избере човешко тяло, в което да се въплъти. И точно тук видях съдбата на човечеството.
Бях изхвърлен в един напълно поразяващ свят на възрастни. Тогава пред ужасените ми очи се изнизаха страшните сцени, на които щях да бъда свидетел през цялото си земно съществуване.
Първо това бе войната, която обгръщаше родната ми земя Испания и първите въздушни бомбардировки, имащи зa мишена цивилно население — това на Герника. Тези братоубийствени раздори щяха да бележат дълбоко младите ми години, тъй като баща ми щеше да бъде разстрелян от франкистите и трябваше да бягам с майка си през заснежените планини в посока към Франция, станала оттогава моя страна – убежище.
После видях ужасите на войната от тридесет и девета до читиредесет и пета, с диктаторите й, жадни за кръв, варварските й режими и лагери на смъртта. Чух виковете на жените и децата, принесени в жертва и обгазени в Аушвиц, в Бухенвалд и другаде. За мое и на човечеството нещастие, Историята потвърди виденията ми.
После видях престъпността да обхваща малко-по-малко цялата планета. Видях как светът, толкова светъл при произхода си, все повече се затъмнява. Видях го как неумолимо потъва в подтисничество, бедност и унищожение.
Този непоносим спектакъл не спря дотук, защото ми показа също и Третата световна война или пълното унищожение. Това не бе сблъсък на нация с нация, а хаотичен конфликт, в който се бият от улица на улица, имайки за единствена движеща сила удоволствието да убиеш другия без да знаеш кой е той. Битките се разпространяваха като чума от село на село, от провинция на провинция, за да покрият накрая цялата шир на планетaтa. Религиозна война, етническа война, война за оцеляване, тотална война…
Синята Планета се оказа тогава потопена в страшен мрак, от който вече се издигаха само викове на ужас и полуда. Обявените от пророците Три дни на Йехова бяха дошли…
В края на този период видях оцелелите да бродят като животни, после да се разкъсват помежду си, за да се отдадат на канибализъм и други неназовими престъпления.
После изведнъж се появи нечистият Звяр…
И всичко спря.
Тогава се усетих прикован към Земята, пренесен отведнъж, пронизан от нечувана болка – цената на преминаването ми от състоянието на етерна светлина към това на материя. Едно острие ме бе разпънало на кръст в сърцето на плътността. Вече бях превъплътен, бях избрал двойка, тази на родителите ми. Тогава започна ново съществуване под формата на Франциско Рабанеда-Куерво, който щеше пo-късно да вземе името Пако Рабан.” (стр.5-6).

Накрая Хронислав коментира: „Допускам, че въпросните видения показват какво ще се случи, ако хората не се променят към по – добро, а напротив – пропаднат духовно. Не вярвам, че човечеството чак дотолкова би деградирало и смятам, че бъдещето ще е по – добро от видяното!“

 

*П.П.: Остава огромна загадка как създателите на ШОК-новината са чели книгата и какво са разбрали от нея. (Направили черна магия на Зико-занесли му плик с косми от мъртвец) и друго е чудно – КОЙ анализира космите?!

Силно се надяваме подателя на пратката, който явно не е чел книгата, да прочете поне това, та да може да си отговори на въпроса “Кой е Пако Рабан и защо не трябва само да миришем на него”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.