Стига глупости: да сложиш забранителен знак сутринта и да налепиш глоби на всички домуващи

Актуално Градът Новини Под ножа Разследване
забранено паркирането

Абсурдите с бариерите в центъра на Пловдив продължават, негодуват живеещи и работещи в квартал Капана. Без предупреждение тази сутрин е поставен знак, забраняващ паркирането и престоя на улица „Железарска“ в Капана, след пресечката с „Алцеко“, след което са налепени фишове за глоба на всички автомобили по улицата, сигнализираха читатели на Под тепето.

Припомняме, че идеята за още ограничения на движението в Квартала на творческите индустрии беше лансирана от управата на кмета Иван Тотев в предишния мандат. Тогава той коментира пред наш репортер, че „живеещите, работещите и тези, които зареждат обекти, ще може да ползват улиците по специалните правила на Община Пловдив, но всички тези навлеци, които виждаме от другите градове петък и събота , създават огромен хаос в зоната“. Новият кметски екип се зае с реализацията ѝ, както и с поставянето на такава бариера на улица „Дондуков“ до Радио-телевизионния център, още през миналия месец. Тогава бе обяснено, че няма да се посяга на правоимащите да паркират в двете зони.

Бариерите породиха гражданско недоволство и напрежение, защото с въвеждането им бе обявено, че се ограничават местата, на които може да се паркира, въпреки стотиците платени разрешителни от хората, живеещи и работещи в двата квартала в центъра на града.

Ситуацията е меко казана абсурдна, коментират хората от Капана, попадаме в още капани – на безредие и празни обещания. Фактически ни лишават от права и от малкото опции за позволено, но платено паркиране в Синята и Зелената зона по тази улица и в целия Капан.

Станалото днес е поредното демонстрирано безхаберие към нас – данъкоплатците, възмутени са от улица „Железарска“.

В същото време там има платени фирмени места, по сключени договори с общината, а доставчиците са принудени да спират върху новия тротоар до писоарите, за да си свършат работата, без да нарушават пътните знаци, поставени без предупреждение.

Търговци по улицата напомнят, че са против съоръжението. Още повече въвеждането на умната бариера върви в комплект с будка и охранители за контрол на достъпа, което не е модернизация, а допълнителни разходи за заплати на хора, чиято работа ще е да дублират тази на бариерата.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Стига глупости: да сложиш забранителен знак сутринта и да налепиш глоби на всички домуващи

  1. Подкрепям с двете ръце ограничаването на колите в центъра и в частост Капана. Има къде да се паркира. Просто малко повече се върви.

  2. Вместо да се строят паркинги, общинарите намаляват съществуващите паркоместа, стесняват улици заради велоалеи, а това на практика увеличава замърсяването на въздуха, заради здръстванията и безсмисленото обикаляне.

    1. В центъра се ходи с автобус, с колело или пеша. Автомобили на неживущи нямат работа да паркират там. Тесните улици ограничават наплива на навлеци и намаляват скоростта до безопасно ниво. Тия, които са били с коли по принуда заради тесни тротоари и липсващи велоалеи сега ще оставят колите и ще се движат пеш или с колело. На останалите ще им стигне и тясната улица.

  3. Екип, разчоплете и спонтанната забрана за паркиране на ул. Княз Алекс. Дондуков-Корсаков. Броят на издадените пропуски по никакъв начин не отговаря на броят реални паркоместа в зоната. Отново без предупреждение, без планиране. Във всяка бяла държава подобни действия първо се обявяват, а после се изпълняват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.