АктуалноВластГрадътНовиниОбщина Пловдив

Ще има извънредна сесия за пробива на Водната палата

Искането е депозирано в Общинския съвет

В него са се подписали 22 общински съветници

Искане за свикване на извънредна сесия бе депозирано днес в Общинския съвет в Пловдив, съобщиха от централата на ПП ГЕРБ в Пловдив. Под него подписа са сложили 22 общински съветници, които подкрепиха предложението на групата за заседание на местния парламент, което да възложи на кмета на Община Пловдив да вземе мерки за преустановяване на изпълнението до изясняване на всички факти и обстоятелства относно пълнотата на строителната документация за цялостното изпълнение на проект „Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител” и бул. “Марица – юг“ – инженеринг”.

Йордан Илиев, председател на групата на ГЕРБ, следи за съобщения на телефона си

Благодарим на колегите от всички партии и независими съветници, подкрепили предложението ни за решение по този важен за града ни казус”, заяви председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Илиев.

От ГЕРБ съобщават, че:

„Според Правилника и правомощията му председателят на Об С  трябва да насрочи заседанието със следния дневен ред:

1. Представяне и обсъждане на проекта, кореспонденция с фирмата- изпълнител, строителни книжа и разрешителни за „Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител” и бул. “Марица – юг“ – инженеринг”.

2. Представяне и обсъждане на кореспонденция с Управляващия орган на ОП РР относно възможни финансови корекции при изпълнение на проект „Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител” и бул. “Марица – юг“ – инженеринг”.

3. Представяне на протоколи от обсъжданията от Обществения съвет, създаден от ОбС – Пловдив, за контрол на разходването на средствата от заема по „Фонд за устойчиви градове“. Представяне на протоколите от обществените обсъждания за заема, финансиращ изпълнението на проект за „Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III  Обединител” и бул. “Марица – юг“ – инженеринг”.

4. Да вземе решение за преустановяване на изпълнението до изясняване на всички факти и обстоятелства относно пълнотата на строителната документация за цялостното изпълнение на проект „Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител“ и бул. “Марица юг“ – инженеринг“.“

Припомняме, че решението за свикване на извънредна сесия бе взето вчера на заседание на ръководството на ГЕРБ в Пловдив, след което от партията на Здравко Димитров заявиха: Искаме спиране на проекта за пробива на Водната палата. В мотивите им се посочва, че за тях „общественият диалог е от първостепенно значение, още повече когато той касае бъдещето на нашия любим град“.

Под искането за извънредна сесия освен от групата на ГЕРБ стоят подписите на независимия Слави Георгиев, плюс тези на четиримата общински съветници от ДБ – Веселина Александрова, Веселка Христамян, Владимир Славенски, Добромира Костова.

От приложената галерия с документа става ясно, че дневният ред е от 3 точки и се различава от текстовото прессъобщение изпратено от централата на ГЕРБ.

По информация на Под тепето се очаква още групата на Кауза Пловдив също да подкрепи стопирането на Пробива.

Според правилника на Об С заседанието трябва да бъде насрочено в 7-дневен срок.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина