АктуалноГласовеГрадътКриминалеМненияНовини

Ст. комисар Костадинов за убития полицай на границата: Случаят е чисто криминален

Директорът на пловдивската полиция ст. комисар Васил Костадинов даде сигнал за началото на 2-минутното мълчание пред дирекцията на МВР в знак на почит към загиналия на българската граница Петър Бъчваров днес.

„ Най-малкото, което можем да направим е да изразим първо морална подкрепа към близките на колегата. Да изразим съжаление от това, че твърде млад си отиде от този свят. И същевременно по този начин искаме да демонстрираме позиция пред обществото и пред отговорните институции в държавата, които имат отношение към осигуряване на нормални условия на работа, безопасност, защитни средства не само на служителите, които пряко охраняват държавната граница, както е в конкретния случай, а и на всички органи в системата на МВР. Включително и на противопожарна безопасност и защита на населението, гражданска защита, различните полицейски формирования. Мисля, че е назрял момента, в който тези фактори в държавата следва да обърнат сериозно внимание по отношение на тези проблеми”, коментира след тъжния ритуал ст. комисар Костадинов.

Той спря и на коментирате в публичното пространство за евентуален отговор от страна на вътрешното ведомство след случилото се на границата.

„ Реакцията на служителите на реда обикновено е отговор на поведението, което идва от отсрещна страна. Правомощията на служителите по Закона за МВР са ясни и категорични, включително използването на физическа сила, помощни средства, оръжие. Всичко това е ясно регламентирано в Закона за МВР. Така че всеки един служител, във всеки един, ако са налице тези законови предпоставки, би следвало да използва включително и огнестрелно оръжие. Конкретния случай не би следвало да се коментира и отразява като нещо различно от един чисто криминален случай, независимо от мястото, където се случва. Повтарям, случаят за мен е криминален, независимо къде се е случил”, подчерта директорът на пловдивската полиция.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина