Шофьорът на Z таксито: Лъжа е, че не сме имали уведомление за протеста! 

Актуално Гласове Новини Под ножа

Председателят на Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи отново поиска право на отговор с писмо до редакцията на Под тепето. Той нашумя в края на април, когато пловдивчанка сигнализира че маркирано със Z такси кръстосва улиците на Пловдив.

Ден след публикацията ни с нас се свърза Володя Домошенко и пожела право на отговор. Дадохме му думата в статията Говори шофьорът на маркирано със Z такси, кръстосващо улиците на Пловдив. 

В ново писмо от днес Домошенко иска да изясни „неточност“ в статията „Шофьорът на Z таксито сред протестърите пред ОКТ миналото лято„. Той заявява, че смяната на директора на ОП „ОКТ“, след арестите на Икономическа полиция, е първата малка победа за браншовата организацията. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

Здравейте, вие сте поредната медия, която публикува откровени лъжи, целящи да дискредитират нашата Асоциация, която се бори за разкъсване на примката, която сивият сектор е затегнал около таксиметровия бранш, но съдейки по факта, че само вие ми давате право на отговор явно са ви подвели и не е умишлено!

В публикацията Ви от 30 април –  „Шофьорът на Z таксито сред протестърите пред ОКТ миналото лято“, някой съвсем съзнателно ви е излъгал, че  не е имало уведомление за протеста! Прилагам снимка на писмото от Общината, с входящия номер (сн.#1).

Изпращам Ви и искането за „незабавна смяна на директора на ОПОКТ “  (сн.#2). 

Обърнете особено внимание на последното изречение, на т.5 и следващите две точки!

Справедливото ни искане беше изпълнено едва след предприетите решителни действия на полицията, приключили с арести…

Това беше първата ни малка победа във войната със закрилниците на сивия сектор в нашия бранш.

Следващият етап от проекта  „Цифровизация и Автоматизация на таксиметровата дейност и контролът върху нея“, беше да поръчаме мобилно приложение, което да отговаря на нуждите ни, тоест , при регистрацията на всеки таксиметров водач да изисква всички необходими от закона документи, да му напомня за изтичащи срокове на валидност и, ако шофьора не ги поднови, да уведомява съответната институция!
Няколко месеца по-късно, приложението „ГАРАНТИРАНО ТАКСИ“ беше готово, след активни консултации с всички заинтересовани страни, които се престрашиха да се включат.  Поддръжката и развитието на приложението се финансират от  нас – шофьорите и е напълно безплатно за ползване от заинтересованите институции.
Няколко дни след като публично оповестихме възможността колегите да го ползват, на таблетите на ВСИЧКИ шофьори, ползващи  „услугите“  на едно ОПГ, което представя търговската си марка за фирма, се появи съобщение, че се забранява дори инсталирането на ГАРАНТИРАНО ТАКСИ (сн.#3) .
Обърнахме се за съдействие към единствената институция, която реално се опитва да извади таксиметровия превоз на светло – полицията . Получихме пълно съдействие, но когато вчера пристигна отговора от прокуратурата (сн.#4)  бяхме , меко казано, изумени!
Прокурорът явно  не прави разлика между това да определиш правила на десетината си шофьори и да ЗАБРАНИШ НА СТОТИЦИ ТАКСИМЕТРОВИ ВОДАЧИ да се регистрират в приложение, което има за цел да извади бранша на светло…
Силно се надявам, че причината за това е само и единствено, недостатъчно доброто познаване на специфичната юридическа материя, свързана с таксиметровия превоз на пътници, защото  фирма „Европа 1“ (член на ОПГ  Еко такси) е ПРЕВОЗВАЧ само на няколко автомобила , но управителя й си е позволил да разпрати заканата до няколко СТОТИЦИ ТАКСИМЕТРОВИ ШОФЬОРИ! 
Няма да търпим още дълго и може би ще се наложи да поканим пловдивчани и медиите на пърформанс „Ритуално саморазлепяне“ .

Национална Асоциация за Защита на Превозвачите и Таксиметровите Водачи

Очаквайте подробности, докъде е стигнала борбата със сивия сектор от страна на Асоциацията.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.