АктуалноБизнесГрадътНовини

Шест терена на Градски транспорт вече са притежание на големи фирми в Пловдив

Основателите на „Инса ойл“, „Винпром Пещера“ и „Спиди“ купиха най-апетитните шест имота на фалираното дружество

Дружествата на бизнесмените Георги Самуилов, Антон Щерев и Атанас Петров и Валери Мектупчиян играха на търгове през годината

Източник: Капитал

Най-апетитните шест имота на фалиралото дружество „Градски транспорт Пловдив“ са разпределени на търгове на синдика от февруари и март. Печелят ги дружества, свързани със собствениците на „Винпром Пещера“ (Антон Щерев и Атанас Петров), „Инса ойл“ (Георги Самуилов) и „Спиди“ (Валери Мектупчиян и Георги Глогов), както и малка пловдивска фирма, съобщава Капитал.

Засега само за два сделките са вписани, докато за другите още текат обжалвания, главно от приватизатора на фалиралото дружество Ангел Батаклиев. Но ако се съди по решеното дотук, вероятно прехвърлянията са въпрос на време.

На няколкото търга в началото на годината цената на шестте имота беше определена на около 13 млн. лв., но според сравнението със средните цени от сайтове за продажба оценката беше почти 33 млн. лв. При всички има избран победител, но решенията са обжалвани в съда от Батаклиев.

Синдикът Николай Митов не дава информация по търговете. Но смята, че Батаклиев обжалва, за да се бави целият процес и да изтече давността по задълженията към Националната агенция за приходите (НАП), която според него не спира по време на производството по несъстоятелност.

Още през февруари „Ес пропърти“, собственост на Георги Самуилов спечели два от тях. Към този момент все още в Имотен регистър (ИР) няма вписана промяна на собствеността на нито един от двата имота, като имаше критики по провеждането на търговете и последвали обжалвания.

Този февруари „Ес пропърти“ спечели наддаването за терен около 10 дка в район „Северен“. Началната цена по търга бе 1.466 млн. лв., а финалната много близка – 1.47 млн. При стъпка за наддаване 50 хил. навярно дружеството на Самуилов е било единственият участник.

Другият спечелен търг е за значително по-малкия терен от 603 кв.м, намиращ се на ул. „Сатурн“ №9 в близост до Централната жп гара в Пловдив, заедно с двете сгради (общо около 300 кв. м площ) върху него. Крайната цена е 305 хил. лв., като началната е била 293 хил., а стъпката за наддаване – 20 хил.

За терена от около 33 дка до автогарата в район „Северен“ се е провел търг през февруари (с първата серия от търгове). Той е бил спечелен от дружеството „Галакси Ре 1“ с крайни собственици основателите на „Винпром Пещера“ Антон Щерев и Атанас Петров. Сделката не е вписана в Имотния регистър, а в ИСПН се вижда единствено началната цена – 5.6 млн. лв., но не и финалната.

Прочете подробности за истинските съкровища от собствеността на „Градски транспорт“ в Капитал

Снимка на корицата:  Най-големият (33 265 кв.м) терен в масата на несъстоятелността на „Градски транспорт Пловдив“ е този в район „Северен“, който граничи с автогара „Север“ и комплекса Royal City на собствениците на „Винпром Пещера“ и „Галакси пропърти груп“    ©  Кадастър

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Батаци сбогом! Към панделата за всички престъпления! И нека тази история бъде урок за всички, които смятат да ви имитират! От тук нататък ще е така…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина