АктуалноГрадътЗелен градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Шефът на „Градини и паркове“ на дузпата

Силният вятър в последните два дни сгъсти облаците над ОП „Градини и паркове“. Шефът на общинското предприятие Веселин Козарев е на дузпата заради множеството паднали в града дървета и сериозните щети, вследствие на бурята- десетки смачкани коли, мъж с фрактури заради прогнило дърво, множество уплашени за имуществото си и здравето си граждани. Под тепето дочу, че изявите му в последните дни са една от основните теми на разговор в сградата на площад „Стефан Стамболов“.

Ръководството на общината очевидно не е доволно от начина, по който ОП-то, под ръководството на Веселин Козарев, се справя със поддържането на зелената система в града и изявленията, които дава той.

Вчера директорът на „Градини и паркове“ критикува строителите, че при дейностите им се увреждат корените на дърветата и това водело до тяхното прогниване и нестабилност. Обвини общината и в това, че все още не е създала звено „Зелена система“- нещо, за което настояват и множество ландшафтни архитекти и експерти.

Стигна се до там, че двамата с кмета влязоха в задочен спор чрез медиите днес, на пресконференция на Здравко Димитров днес. Градоначалникът подчерта, че изказването на Козарев за строителите е несериозно. И че общината работи в посока създаване на звено „Зелена система“, а със въпроса за паспортизация на дърветата в Пловдив се е заел зам.-кметът Анести Тимчев. С това Зико даде ясен сигнал, че диалогът с директора на „Градини и паркове“ определено не върви.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Ами къде забравихте зелените талибани, които не дават да се отсече една клонка и които постоянно правят спънки, ако щете и за почистването на река Марица?!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина