Семейството на убития Жоро Джевизов ще обжалва оправдателната присъда

Актуално Гласове Новини Темида

Адв. Елдъров: Това решение на Окръжен съд оттук нататък ще може да използва като прецедент в други дела

Ефективна присъда поиска адвокат Красимир Елдъров, който представлява семейството на убития Жоро Джевизов на днешното последно заседание на Окръжен съд – Пловдив по делото срещу д-р Иван Димитров.

Магистратите обаче счетоха, че Доктора е  стрелял в условията на неизбежна самоотбрана. Така Съдът оневини Иван Димитров за убийството на Жоро Плъха за втори път.

Припомняме, че рентгенолога д-р Димитров веднъж вече получи същата присъда от същата инстанция преди две години. Апелативните магистрати обаче върнаха делото за ново разглеждане от друг състав заради съществени нарушения на процесуалните правила, изразяващи се в липса на пълен и задълбочен анализ на противоречията, които съществуват между събраните по делото доказателства.

Вижте реакцията на рентгенолога Иван Димитров, след като чу “невинен” от съда – ВИДЕО

На четенето на присъдата присъства майката на жертвата Златка, която беше възмутена от оневиняването на д-р Димитров и не разбираше какво означава присъдата.

“Как така е оправдан за убийството, може ли такова нещо?”

Адвокат Красимир Елдъров, коментира след заседанието, че семейството ще обжалва, след като се запонзаят с пълните мотиви.

Той изтъкна, че при други подобни случаи, съдът е давал ефективни присъди за убийство при превишаване на неизбежната самоотбрана, като посочи и примери.

Според Елдъров днешното решение на Окръжен съд – Пловдив оттук нататък ще може да използва като прецедент в други дела.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.