Вижте реакцията на рентгенолога Иван Димитров, след като чу „невинен“ от съда – ВИДЕО

Актуално Градът Новини Темида
Иван Димитров

Мотивите за оправдателната присъда по обвинението за умишлено убийство: Действал е при неизбежна самоотбрана

Пловдивският окръжен съд призна подсъдимия Иван Димитров за невинен по обвинението за извършено умишлено убийство на Жоро Джевизов- Плъха, като прие, че убийството е извършено при неизбежна отбрана, поради което и на основание чл. 304 от НПК във вр. с чл. 12 ал.1 от НК го оправда по обвинението за извършено престъпление по чл. 119, вр. чл. 115 от НК.

В мотивите си съдебният състав изтъкна, че той първо е предупредил, нахлулия в имота му рецидивист с 9 присъди, с вик „Стой! Не мърдай! Полиция!“. Според съдебната експертиза, после Докторът е бил ранен с хладно оръжие, след което е произвел изстрел във въздуха и чак когато е видял, че нахлулия с взлом няма да се откаже е защитил живота си, дома и своята собственост, като е стрелял в него, в условията на неизбежна самоотбрана.

Със същата присъда Пловдивският окръжен съд призна подсъдимия за виновен в това на 2 март 2018 г. в гр. Пловдив да е държал огнестрелно оръжие – пистолет марка „Валтер“ РН 9х19 мм и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони 9х18 мм и 1 бр. патрон с надпис 1947 GFL 9 M38, без да има за това надлежно разрешение, поради което и на основание чл. 339 ал.1 вр. чл. 54 от НК го осъди на 2 години лишаване от свобода, като на основание чл. 66 ал.1 от НК отложи изтърпяването на това наказание с изпитателен срок от 3 години.

Рентгенологът д-р Иван Димитров напусна залата безмълвен и не пожела да говори пред медиите.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Споделете ни във:

1 thought on “Вижте реакцията на рентгенолога Иван Димитров, след като чу „невинен“ от съда – ВИДЕО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.