АктуалноБотев ПдНовиниОбщина ПловдивСпортен Пловдив

Съветниците с пълно единодушие „За“ паметника на Чико

Местният парламент на Пловдив гласува единодушно предложението за издигането на паметник на легендата на жълто-черния клуб и футболна България Динко Дерменджиев – Чико. Той ще бъде ситуиран пред „спортния” му дом – стадион „Христо Ботев” на общинска земя, на ъгъла на бул. „Източен” и ул. „Богомил”. Припомняме, че за това има постъпило заявление до общината от „Фондация Жълто и Черно”.

По време на обсъждането на точката постъпи предложение от групата на социалистите за създаване на художествена комисия по въпроса, но то бе отхвърлено с коментари, че това ще забави много процеса.

Проектът ще бъде реализиран изцяло на обществени начала.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

9 коментари

  1. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

  2. Художественият съвет щял да забави решението на некомпетентните в материята общински политически съветници?!? Някога имаше такъв съвет впрочем.

    1. Интересно, защо никой не поставя въпроса за “паметничето” на Ботев в Цар Симеоновата градина? Дали защото е интелектуалец и някак не го чувстват толкова близък?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина