АктуалноГрадътНовини

С 32 млн. лева развързаха възела със стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“

46 съветника гласуваха „за“ предложението, като ще има пълен одит и завишен контрол над разходването на средства, нито един не се въздържа, а един гласува „против“

Общинският съвет прие да дофинансира завършването на стадионите „Ботев“ и „Локомотив“ с общо 32,7 млн. лева в следващите три бюджетни години. На днешното заседание на местния парламент под обсада на фенове на двата клуба, полиция и жандармерия, 46 от съветниците в залата гласуваха „За“ предложението за още пари за двете съоръжения.

Всяко съоръжение ще бъде дофинансирано с 16,3 млн. лева през тази, следващата и по-следващата година. Феновете посрещнаха със задоволство решението на Общински съвет. Само един от старейшините гласува против – независимият Костадин Гаров.

Преди да бъде взето решението бе дадена думата на представители на двата клуба. Пръв говори представителят на ботевистите – Борис Гиздаков, а след него думата взе Емил Геранов от привържениците на Локомотив. Какво казаха те – вижте във видеото:

Кметът Здравко Димитров прие всички направени предложения в пленарна зала – за създаване на широка комисия, която да одитира и съблюдава свършеното до тук и онова, което предстои на стадионите. Комисията ще включва освен общински съветници, експерти от всички браншови организации, надзора на двете съоръжения, изпълнителите на проектите и, разбира се, представители на фенклубовете.

Прие се също кметът да отправи мотивирано искане към държавата, която да помогне с финансирането на двата обекта с цялата сума целево.

Реши се още първото заседание на комисията да бъде свикано до седмица, след изтичане на срока за обжалване на решението, а първият и доклад да е месец след това, и да има ежемесечни доклади, за да е ясно какво се случва на двата стадиона.

Заяви се още готовност контролът на изпълнението да е в пъти по-завишен от всички, каквото е изискването и на феновете, и на групите в общинския съвет.

След решението на местния парламент, представителите на двата фенклуба се разотидоха от района на сградата на Общинския съвет, видимо доволни от развитието на казуса със стадионите.

Напрежение между фракциите нямаше и до намеса на множеството полицаи и жандармеристи не се стигна.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

 1. 1.Самото заплашително и застрашително поведение и присъствие със изразени ЗАКАНИ („ще видим кой как ще гласува!“) от глутницата алчни частници професионални „фенове“ съставлява ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
  2.НАКАЗАНИЕТО за всякое престъпление е задължително даже и в Пловдив!
  3.Пряко задължение на СелСъвета е да поддържа в изрядно състояние единствения обществен -не Частен!- традиционен добър стар познат
  ГРАДСКИ СТАДИОН „ПЛОВДИВ“
  4.Ако не 33 милиона за СТАДИОН ПЛОВДИВ то хайде, в атмосферата на истерии и нунтове и тормоз от алчни частници (ОПГрупа престъпници наброява не повече от 2,000 четници!) то справедливо щеше да бъде по 1/3 =11 милиона= за Стадион „ПЛОВДИВ“ със кортовете и за двете частни игрища.
  5.“Спортна инфраструктура“ не може да изключва ГОЛФ КУРС на мястото на пресушения и хигиенизиран жабуняк „ГРЕБЕН“ с който да прекратим расовото комаровъдство в Града с пръскане с вредни отровни ИНСЕКТициди по бебешките колички -доколкото останаха

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина