АктуалноНовиниРазследванеСъд

Ральо Ралев ще дава показания последен

Поредното заседание по делото срещу бившия районен кмет на Северен Ральо Ралев днес продължи с разпит на двама от общо 15-те свидетели, призовани в процеса.

Разследването срещу Ральо Ралев тръгнало след оплакване на изнудвания инвеститор до Бойко Борисов – ВИДЕО

Припомняме, че Ральо Ралев, който бе зрелищно арестуван на 30 май 2019-а година, има повдигнато обвинение за това, че от края на декември 2018 г. до май 2019 г., като извършител, в съучастие с бившия началник на отдела за инвестиционни обекти в кметството на Северен – Даниела Вълова и карловския бизнесмен Иван Делевски, е поискал сумата от 60 000 лева и е приел същата сума – чрез фактическото ѝ предаване от трето лице на Делевски, за да упражни влияние върху длъжностно лице – главен архитект на район „Северен“, за одобряване на идеен инвестиционен проект за изграждане на жилищна сграда – нова кооперация на мястото на стара къща на ул. „Полк. Дрангов“ на инвеститора Здравко Ангелов.

Дадоха ход на делото срещу Ральо Ралев

В залата днес бяха призовани за разпит проектантът Ивайло Гайдов, който се е познавал с Здравко Ангелов и свидетелят Атанас Заралиев. Първият заяви, че не си спомня детайли от случилото се, затова съдът прочете показанията му дадени в хода на досъдебното производство и пред бившия специализиран съд. Стана ясно, че той е направил две срещи с Вълова, след като строителният предприемач Ангелов му се оплакал, че има проблем. Едната среща е била в кметството, на нея Вълова е помолена за административно съдействие, но тя казала, че ще бъде трудно, твърди свидетелят. Според показанията му в хода на досъдебното производство, при последваща среща между него и Даниела Вълова тя е поискала 50 хиляди лева, за да съдейства на инвеститора. Самият Ангелов обаче казал, че не може да даде сумата наведнъж. Пред спецсъда същият свидетел не е разказал за „разсроченото плащане“, от тук последваха множество въпроси към него, но така и не бе изяснено защо се констатират противоречия и коя от версиите в показанията му е вярна.

Предстоят разпити на още свидетели в следващо заседание.

В съдебната зала стана ясно, че тримата подсъдими – бившият райкмет Ральо Ралев, Даниела Вълова, като екс началник на отдела за инвестиционни обекти в кметството на Северен и карловският бизнесмен Иван Делевски ще дават обяснения, чак след като бъдат изслушани всички свидетели по делото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина