АктуалноГрадътКриминалеНовиниПод лупаРазследване

Продължава делото срещу Ральо Ралев

В Окръжен съд-Пловдив днес продължава делото за подкуп и злоупотреба със служебно положение срещу бившия кмет на район „Северен“ Ральо Ралев, служител на кметството Даниела Вълова и бизнесмена Иван Делевски.  

Припомняме, че Ральо Ралев, който бе зрелищно арестуван на 30 май 2019-а година, има повдигнато обвинение за това, че от края на декември 2018 г. до май 2019 г., като извършител, в съучастие с бившия началник на отдела за инвестиционни обекти в кметството на Северен – Даниела Вълова и карловския бизнесмен Иван Делевски, е поискал сумата от 60 000 лева и е приел същата сума – чрез фактическото ѝ предаване от трето лице на Делевски, за да упражни влияние върху длъжностно лице – главен архитект на район „Северен“, за одобряване на идеен инвестиционен проект за изграждане на жилищна сграда – нова кооперация на мястото на стара къща на ул. „Полк. Дрангов“ на инвеститора Здравко Ангелов.

Разследването срещу Ралев стартира след оплакване на изнудвания инвеститор до Бойко Борисов – ВИДЕО

Поредното заседание по делото бе на 19 март и на него бяха разпитани двама от общо 15-те свидетели, призовани в процеса. Очаква се днес да приключат разпитите на останалите свидетели и вещи лица, а Ральо Ралев ще дава показания последен.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина