АктуалноГрадътНовиниСъд

Делото срещу бившия кмет на Северен тръгва по същество

Екскметът на район „Северен“ Ральо Ралев, който бе зрелищно арестуван на 30 май 2019-а година, днес застава пред Окръжен съд – Пловдив по обвинение за подкуп и злоупотреба със служебно положение. Делото е насрочено за разглеждане по общия ред, след като през ноември м.г. съдът отказа искането на защитата да върне обвинителния акт на Прокуратурата.

Дадоха ход на делото срещу Ральо Ралев

Той има повдигнато обвинение, че от края на декември 2018 г. до май 2019 г., като извършител, в съучастие с бившия началник на отдела за инвестиционни обекти в кметството на Северен – Даниела Вълова и карловския бизнесмен Иван Делевски, е поискал сумата от 60 000 лева и е приел същата сума – чрез фактическото ѝ предаване от трето лице на Делевски, за да упражни влияние върху длъжностно лице – главен архитект на район „Северен“, за одобряване на идеен инвестиционен проект за изграждане на жилищна сграда в Кършияка на инвеститора Здравко Ангелов.

Днес и утре са насрочени разпити на свидетели и вещи лица.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички–– https://da.gd/lbio

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина