АктуалноГрадътЖивотНовиниСпортСпортен Пловдив

Пускат допълнителни билети за първия мач на Колежа

Допълни билети за първия мач на новия стадион Христо Ботев ще бъдат пуснати за продажба утре, разбра се днес на среща между ръководството на Ботев (Пловдив) и директорите на ОД на МВР – Пловдив. 

Свободните места ще дойдат от буферните зони. На срещата бе взето решение за цялостно покриване на гостуващия сектор с обезопасителни мрежи, с цел осигуряване безопасност на зрителите на двата отбора, съобщиха от клуба. С оглед обезопасяването на сектора, ще бъдат намалени буферните зони, а съответните места ще бъдат пуснати в свободна продажба в утрешния ден.

Ето какво съобщиха от МВР в частта с обезпечаването на реда по време на събитието в събота:

Футболната среща между отборите на ПФК „Ботев” – Пловдив и ПФК “Левски“ – София ще се проведе в събота, 29 април, от 20 часа на стадион „Христо Ботев“. Преди двубоя, от 15.30 до 17.30 часа, ще се състои концерт по повод официалното откриване на спортното съоръжение. Сцената ще бъде разположена зад южната трибуна (сектор Б).

Преди, по време и след футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена  забрана за посещение на спортни мероприятия. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона ще бъде извършвана щателна проверка на всички посетители, което може да доведе до допълнително забавяне. По тази причина ОДМВР – Пловдив обръща внимание за своевременно заемане на местата. Входовете ще бъдат отворени от 17:30 часа. Малолетни и непълнолетни ще влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, чадъри и запалки), както и на други твърди предмети. На стадиона ще се разрешава внасяне на вода и безалкохолни напитки само в пластмасови чаши за еднократна употреба.

Предлагането на алкохолни напитки в спортната зона в деня на футболната среща и до три часа след приключването ѝ ще бъде забранено съгласно чл. 15 от Закона за опасване на обществения ред и провеждане на спортни мероприятия.

Поведението на публиката ще бъде заснемано със специални видеокамери и техническо средство за заснемане от въздуха „ДРОН“, като при извършване на нарушение на закона установените от записа лица ще понесат отговорността си по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

Създадена е организация привържениците на гостуващия отбор да бъдат посрещани от полицейски служители на км 133 на АМ „Тракия“ посока Бургас /тир паркинг/, а идващите от посока Стара Загора ще бъдат посрещани на път II 56 /след разклона за с. Войводиново/. С полицейски съпровод превозните средства ще паркират на ул. „Димитър Ризов“, като групово ще се придвижват към стадиона. Феновете на “Ботев” – Пловдив“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б, В и част от сектор Г.

На паркинг зоната на спортното съоръжение ще бъдат допускани само лица, притежаващи персонална покана или бадж.

Със заповед на кмета на община Пловдив за времето от 15.00 до 23.00 ч. ще бъде спряно изцяло или поетапно движението на МПС и автобуси от масовия градски транспорт, както следва:

– бул. „Източен“ – от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”;

– ул. „Богомил“ – от кръстовището с ул. „Лев Толстой“ до кръстовището с бул. „Източен”;

– ул. „Димитър Ризов“  и ул. „Професор Цветан Лазаров“ – от кръстовището с бул. „Освобождение“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

– ул. „Варшава“ – от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“;

– ул. „Славянска“ – от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

– ул. „Лев Толстой“ – от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“.На територията на спортната зона и целия град ще бъдат разположени полицейски сили от ОДМВР – Пловдив, други областни дирекции, СДВР и от жандармерийски звена. По улиците и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда ще бъдат взети незабавни мерки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина