АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Протестиращи прекъснаха сесията на Общинския съвет (ВИДЕО)

Те не позволиха на кмета Здравко Димитров да се изкаже по точката за откупуването на имота на Тея Инвест в парка до Гребната

Прекъснаха още в началото ключовата сесията поради шум и напрежение в пленарната зала. Гражданите дошли да протестират срещу намеренията на Община Пловдив да плати 35 млн лв с ДДС само за част от имота на Тея инвест в парк „Отдих и култура“ не позволиха  на кмета Здравко Димитров да се изкаже по темата с откриването на дебата по точката.

Самите протестиращи поискаха да им бъде дадена възможност да се изкажат от трибуната. Съветниците, обаче, не позволиха това да се случи.

Чрез аплодисменти те заглушиха градоначалника, което накара председателя на Общинския съвет да прекъсне заседанието. Причината Димитров да излезе на трибуната бе изказване на зелената общинска съветничка Добромира Костова, която го обвини, че умишлено е манипулирал цената на имота с измененията на Общия устройствен план и различните оценки през времето. Тя заяви, че кметът работи в полза на интересите на свои приятели. Той излезе да отговори на обвинението, но протестиращите в залата не му позволиха.

Преди това Владимир Славенски от Демократична България предложи предложението на общината да бъде отхвърлено, но това не получи подкрепа в пленарна зала. Едва шестима съветника гласуваха „За“, а 24 се въздържаха.

След първото прекъсване на сесията председателят на Общинския съвет поиска присъствие на Общинска охрана в залата.

Очаквайте подробности!

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина