АктуалноГрадътНовини

Протестиращи маркираха 63 дървета, обречени на смърт

Цялата зеленина, както и чисто нов парк ще бъде унищожен за безсмисления пробив под Водната палата, коментираха пловдивчани

Около 30 души се събраха на протест срещу пробива под кръстовището на Водната палата в съботната сутрин. Те облепиха с надписи „Обречено на смърт“ 63 дървета, които ще бъдат премахнати за изграждането на спорния проект.

Повечето от протестиращите бяха жители от квартала, имаше и представители на две политически сили. Гражданите облепиха с надпис и черни ленти 63-те дървета, повечето от които ще бъдат унищожени, а някои други – според проекта – преместени, без да бъде обяснено къде и по какъв метод.

Няма да остане никаква зеленина тук при изграждането на пробива. От двете страни на кръстовището има чисто нови изградени паркоместа, тротоари, парк, всичко това, създадено само преди няколко години, ще бъде унищожено сега, коментираха протестиращите.

„Да се увеличи трафикът през най-централната част на града и да се облагодетелстват определени фирми е кражба от пловдивчани и опасно за нас и нашите деца“, коментира пловдичанка с дете, които живеят наблизо.

„Радваме се, че тук облагородиха, имаше европейски вид, а сега ще бъде унищожено – и децата ни да връщат европейските пари, а отделно – и заема, който общината тегли“, добави възрастна жена, която също живее наблизо. „Това е пълно безобразие, по света облагородяват, а ние унищожаваме“, добави тя.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина