Протестиращи блокираха едното платно на Асеновградско шосе за десет минути (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа
блокиран входа на Асеновград

Десетки собственици на имоти на входа на Асеновград се гневят срещу начина, по който са проектирани локалните платна

Така ще ни фалират и ще ни удавят, заявиха хората пред Под тепето

Десетки собственици на имоти на входа на Асеновград блокираха едното платно на свръх натовареното разширено шосе за десетина минути, в над 40-градусовата жега този следобед. Точно в 16.30 ч. част от тях спряха движението по източното платно в посока Пловдив, а други вдигнаха транспаранти край западното в недоволство срещу начина, по който са проектирани локалните платна.

„Абсолютен непрофесионализъм при изграждането на локалите има в тази им част, на входа на града. Платното е с над 60 см. над нивото на терена и ще се превърне в бент, който ще удави местния бизнес, до който с тази денивелация от асфалтовия път на практика няма достъп. Нали уж идеята на локалните платна бе да помага на малкия бизнес край шосето? Така проектирани тези платна на практика ще го унищожат“, обясниха протестиращите пред Под тепето.

Те искат платното да слезе на нивото на имотите им, така както слиза до нивото на други имоти по пътя за Пловдив, по думите им “на наши хора”, като се отводни в изградената вече отдолу канализация по водния цикъл на Асеновград, вместо да я запечатва с асфалт. Те поискаха детайлна проверка от страна на институциите към фирмата изпълнител и проектантите.

Протестираха собственици на сервизи, автомивки, бензиностанции, сгради отвъд локалите и земеделски земи.

Очаквайте подробности

Споделете ни във:

2 thoughts on “Протестиращи блокираха едното платно на Асеновградско шосе за десет минути (ГАЛЕРИЯ)

  1. Самите обекти изглеждат разположени под основното трасе, а локалите са на едно ниво с него, така че или е повдигнато много нивото на шосето при ремонта, или те и преди това са били в ниското, просто не са мрънкали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.