АктуалноИзбориМненияНовиниПод ножа

Протест с искане на оставката на Иван Портних организираха във Варна заради акциите в панаира

Днес общинският съвет в морската столица решава дали да апортира дяловете на общината в „Пълдин Туринвест”

Снимка: Личен профил на активистката на ДБ Милена Пехливанова

Апортирането на акциите на Община Варна в Международен панаир- Пловдив в смесеното дружество „Пълдин Туринвест” дискутират на днешното заседание на местния парламент в морската столица. Сесията на варненския общински съвет започна с протест с искане на оставката на кмета Иван Портних, който за втори път внася предложението за прехвърляне на дяловете на града, въпреки становището на министерството на икономиката, че акциите трябва да бъдат върнати на държавата.  Протестът се организира от представители на Демократична България.

Точката за апортирането на дяловете е под номер 3 в дневния ред. Още в началото на сесията групата на БСП във варненския ОбС предложи точката да отпадне, но мнозинството отхвърли това искане.

Преди минути пък кметът Иван Портних отговори на въпрос на общински съветник, че „не знае пред кого и къде кметът на Пловдив е казал, че му е поискал 16 милиона лева за акциите в Пловдивския панаир”.

Очаквайте подробности

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина