АктуалноГрадътНовини

Протест иска оставката на кмета и Общинския съвет

Пловдивчани се събират на протест в понеделник от 8:30 часа пред сградата на Общинския съвет. Основното им искане е оставка на кмета и на Общинския съвет и кмета Здравко Димитров поради множество спорни решения в последните месеци. Протестиращите са ги подредили по точки:

 1. Вместо да прекратят проекта за пробив на Водната палата и да възстановят разрушеното максимално бързо и финансово обосновано, Зико иска да подари 750 хиляди на строителите си, не за построено, а за разрушено.
 2. Сградата на бившата общинска белодробна болница с прилежащите й парцели се харизва на частен инвеститор. Това се случва в града с най-мръсен въздух, в който хиляди души годишно заболяват и умират заради управленско нехайство.
 3. Кметът се опитва да даде безплатно прекрасна къща за ползване на приятелчетата си.
 4. Евентуално ще се реши съдбата на Панаира.
 5. А също трябва да напомним: искаме си парка, не искаме бетон!

Петте точки са свързани с решения, които ще се объсждат на предстоящата сесия. Казусът с Водната палата отново влезе на дневен ред, след като Здравко Димитров заяви, че проектът или трябва да се реализира, или трябва да се платят 750 000 лева, без обаче да е аргументирал разходите. Ситуацията с Белодробна болница и частният инвеститор провокира множество дебати и въпреки уверенията, че там ще се строи общинска сграда, гражданите са недоволни от начина, по който това се случва.

Скандал предизвика и решението къща на ул. „Бетовен“ да се превърне в Дом на толерантността – музей, създаден от някои от най-спорните личности в града, като незаконно движещият се със синя лампа в луксозна кола митрополит Николай, който наскоро посрещна и руски митрополит, бизнесменът Георги Гергов и съденият за укриване на данъци Яков Джераси.

Георги Гергов е замесен и в друга точка на заседанието – идеята за цялостно овладяване на Панаира, което местната власт се опитва да спре с блокираща квота. Той пък се опита да „подкупи“ съветниците и града с идеята да „върне“ 6 дка за опера от и без това изконната пловдивска собственост.

Петата точка е свързана с темата, предизвикала един от най-големите протести в Пловдив в последните 10-ина години: застрояването на парк „Отдих и култура“ и част от Гребната база, което ще се случи, ако влезе в действие новият Общ устройствен план.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

 1. 6.Незаконно строителство от Послушник Ахрянов на Послушника БаскетБОЛЕН на Мики попа навръх ТРИхълмието за налагане на средновековна идеология, която НЕ ВСЕКИ СПОДЕЛЯ. СТИГА ИДиОЛОГИИ, СТИГА АЛЬОШИ ПО ВСЯКО ТЕПЕ!

  7.Много точки още може = не се стеснявай, майна! Почетният СъСелянин на БОЙКОВО нека си вземе белеШка!

  1. 6.НАСЕЛЕНИЕ =“ПАСТВО“= НЕ ОСТАНА НА ТЕПЕТО СЛЕД КАТО НАЧО ДИКТАТУРАТА ГО ОБЕЗЛЮДИ КАТО ИЗСЕЛИ КОРЕНЯЦИТЕ, бе ваше много-високо-пре-освещенство Миколай мутро-полит-ик пловдивский на болгаро-советската Гундяева Секта БП“Ц“ в Схизма от Вселенската Константинополсака Катедра

   1. 7.На изборите Зико (Добър Гербер!) получи гласове с обешанието, сиреч ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да разследва, поправи, отстрани безобразията на своя ПартайГеносе / съпартиец и предшественик Мамин ИМПЕРИАЛист Тотев (Лош Гербераст!) = от които НИЩО не изпълни.

    НИЩИЧКО!

    8. . . . попълни!

  1. А именно?

   Кажи де, кажи ни да ни научищ и назе че „да излезНе наЯве“ ‘И’С’Т’И’Н’А’Т’А’!

   Не се стеснявай чак толкова! Като Агата Кристи тръпнем да научим #КОЙ?

   2.Освен „г-да“ някои от протестърите може и да сме „г-ци“ и дори „Г-ЖИ“ или нас не ни броиш за …хора?

   3.Смехът е здраве = нишо лошо, добре, че се изказа!

   4.БаскетБОЛНИЯТ мозъклия с десетината отбор юнаци (селектирВани да не би да го превъзхождат) постигна мечтата си да лепне на ламперията в кметството Снимка в рамка под стъкло = и ако се е натъпкал достатъчно с т’вачка-он’вачка – айде, че ша метем!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина