АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Финтът на Гергов! Как е на път да придобие панаира?

Георги Гергов е на път да придобие пълен контрол върху Международен панаир- Пловдив, като се опита да финтира съвестта на общинските съветници, ползвайки каузата „Дом на пловдивската опера“.

Днес, часове преди решаващата бъдещето на изложението сесия на местния парламент, Величка и Георги Гергови са изпратили писмо до кмета Здравко Димитров и председателя на общинския съвет Александър Държиков относно увеличаването на капитала на Пълдин Туринвест в панаира чрез апорта на акциите на община Варна в изложението, което ще се гледа на общото събрание на дружеството. В него Гергови щедро обещават, че ако мине апорта, ще дарят на Община Пловдив 3,885 милиона акции, равняващи се на същата сума пари, като предоставят 6 декара за сграда на Пловдивската опера. Това би представлявало 2 процента от капитала на дружеството, ако апорта мине на общото събрание на акционерите.

Писмото на почетния консул на Русия е разпратено на общинските съветници, докато вървя шумния скандал с Белодробна болница и „Втори дом“ за украинските бежанци. Това изглежда като предварително организирано мероприятие, още повече, че сесията в понеделник се очертава като една от най-бурните и скандални в този мандат на ОбС.

„Ето с това голо писмо Гергов ще даде извинение на всички съветници, които в понеделник ще чертаят светло бъдеще, ако се съгласим с апорта на варненските акции от Панаира. Подозирам, че това ще е мотив да не се приеме решението, с което казваме „Не“ на апорта.

Нека е ясно, че описаното в писмото е правна нула – то дори не е конкретно предложение, което да можем да гласуваме. Нека е ясно също така, че ако се поддадем на това заблуждение, дори и ако някога се обособят 6 дка за опера, то ще сме загубили 350 дка и Международен панаир Пловдив. Недопустимо е да позволим да ни „подкупват“ с „Дайте ми Панаира, за да ви дам място за Опера“. Нещо повече – немарливо ще е като съветници да лапнем „пластмасовата стръв“ и да загубим посоката си. А тя трябва да е една – да направим всичко по силите си, за да не загубим Панаира. Затова в понеделник трябва да приемем същото решение като онова от 24 ноември, с което казваме „Не“ на апорта. А ако Гергов иска да се обособи място за Опера, нека водим този разговор, без условието да е да му подаряваме Панаира.

P.S. Писмото дойде на пощите ни днес малко преди старта на Правна комисия и остана незабелязано.“

Това коментира общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова.

Нейното притеснение, че това е опит да приспиване на колегите й.

Нашето е, че този финт на Гергов може да е така сериозно и дълбоко организиран от големия му отбор, че съветниците да се предварително приспани. С привидно „достойното“ оправдание операта да си има имот и сграда.

Ще разберем в понеделник дали Гергов ще е като Меси и ще вкара финалния гол на тази близо 100-годишна славна история на Международен панаир и емблема на Пловдив. Ако това се случи ще разберем и кой ще пляска от трибуните.

„Под тепето“ се опита да се свърже с бившия кмет и председател на ГЕРБ Иван Тотев относно нагласите на тяхната най-голяма група в Общинския съвет за понеделник, но безуспешно.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Някога, ако има осъдени политици и участници, ще трябва да са хиляди, както и журналисти в лъжливи медии, каквито са Марица и Пловдив24, до някъде и Трафикнюз.

  2. „…3,885 милиона акции, равняващи се на същата сума пари…“ написаната ЗАПЕТАЙКА означава нещо съвсем различно от …десетична точка. Три хиляди милиона пра’ят три МИЛИАРДА!

    Веднага =ЯСНОТА!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина