АктуалноБългарияГероите на деняНовини

Продължава да гори между Кадиево и Оризари по пътя за Пещера – ГАЛЕРИЯ

Кметът Родопи благодари на хората, които се бориха със стихията  в Кадиево

Кметът на община „Родопи” изказва искрена благодарност  на екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на всички, които помогнаха за овладяване на стихията край село Кадиево.

Огнен ад на 6 500 декара бушува в региона

От свое име и от името на цялото ръководство на Общинска администрация искам да  поздравя служителите на пожарната, жителите на село Кадиево и всички, които помогнаха  и не допуснаха огънят да стигне до населеното място”, изказва своята признателност Павел Михайлов.

Дори и в момента продължава да гори между селата Кадиево и Оризари по пътя за Пещера.

Повече от пет часа той беше на място и участваше в организацията по потушаване на огненаната стихия. Пожарът избухна вчера вечерта в ябълкова градина край Стамболийски. Заради вятъра огънят бързо се разпространил и обхванал сухи треви на метри от дърводелска работилница и ВЕЦ-а край Кадиево.

„ Огънят беше страшен, цялото село беше излязло да помага. Хората участваха в гасенето с подръчни материали, без претенции за героизъм, а с чувство на изпълнен морален и човешки дълг. На същите тези хора искам да благодаря.  Обединихме  се и с общи усилия потушихме пожара!”, коментира  Михайлов, който лично се включи в овладавяне на стихията. По думите му, с поведението си в тази критична ситуация тези хора дадоха пример, че когато сме отговорни и сме заедно, с всичко можем да се справим.

В гасенето край родопоското село Кадиево участваха 4 пожарни автомобила и специализирана техника, изпратена от фирма „Илва”.

„За мен всички, които участваха в гасенето са герои. Те спасиха близките къщи. Благодаря на всички”, коментира Лиляна Петрова, кмет на село Кадиево.

 

Вчера следобед е получен сигнал и за горящи треви до гъбарник в село Първенец. Въпреки тежките условия на работа- високи температури и вятър, бързата реакция и професионалните действия на огнеборците спасиха сгради, животни, фураж и повече от 13 автомобила, собственост на стопанството.

Пловдив 112 на акция – автомобилът им стои в двора на Общината

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина