Огнен ад на 6 500 декара бушува в региона

Актуално Гласове Криминале Новини
Огнен ад

Шефът на Пожарната в Пловдив с личен апел към гражданите

Комисар Мангараков: “Не палете огън в горите, в нивите и междублоковите пространства. Помислете за живота и здравето на пожарникарите, защото и те са хора!”

На снимката виждате мащаба на един от многото огнени адове, с които в понеделник пловдивските огнеборци и техните колеги от съседни региони се бориха с часове за погасяването им.

Екипи на пожарната в Пловдив и София помагат за гасенето на горски пожари над Карлово и Хисаря

На 02.08.2021 г. – един от най-горещите дни на годината, в който температурата достигна 43 градуса по Целзий „благодарение“ на усилията на недобросъвестни граждани, в Пловдивска област бушуваха множество пожари на територия около 6 500 дка, съобщи директорът на РД на ПБЗН – Пловдив комисар Георги Мангараков.

Бяха застрашени и няколко населени места.

“Горяха горски и полски насаждения на голяма площ и обширен фронт. Благодарение на бързите и професионални действия на огнеборците от Пловдивска област и техните колеги от съседни региони, както и пожарникарите доброволци, пожарите с много усилия и мъжество бяха локализирани и погасени. За пореден път се доказа че на българина, като му се каже да не се пали огън, защото е опасно за живота и здравето на гражданите, той се надпреварва да пали където свари.

Скъпи граждани,

Не палете огън в горите, в нивите и междублоковите пространства. Помислете за живота и здравето на пожарникарите, защото и те са хора!” – написа шефът на огнеборците.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Огнен ад на 6 500 декара бушува в региона

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.