АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Пробивът на Централна гара създаде проблеми с водоподаването в района

Жители на района до Централна гара, където е разкопано заради проекта за пробив, сигнализират за постоянни проблеми с водата.

При строителните дейности за последните 48 часа няколко пъти пукат или измъкват една от тръбите на водоподавенето към тях.

„Имаме вода за кратко- от снощи до момента не повече от два часа“,, казва Десислава Манева, бременна и с дете на 7 г. След поредното спиране на водата, съпругът й слиза, за да разбере какво се случва. Обиколил обекта, но нямало никакви информационни табели с контакт на фирма изпълнител. За втори път днес хората се свързват с ВиК, откъдето заявяват, че това не е техен обект и трябва да се обърнат към фирмата.

„След втория сигнал около 15 часа са дошли от ВиК. Сглобили са тръбата и в момента имаме вода, но се опасяваме, че не се знае за колко време. Откакто са започнали ремонта пукат тръби, където копнат, тъй като не са наясно със схеми и чертежи. Ние бедстваме без вода през ден, през два… Безобразие“, възмутена е жената.

Припомняме, че точно преди месец председателят на Камарата на архитектите Чавдар Тенев алармира пред Под тепето какви проблеми ще създаде мащабния проект и прогнозира това, което се случва в момента- криза във водоподаването в целия район:

Арх. Чавдар Тенев: Пробивът под Централна гара е безсмислен

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина