АктуалноБългарияВластГрадътМненияНовиниПод лупаПод ножа

Приходът от новия паркинг на мястото на бившия ТЕЛК е 16 лв на час

Мястото е за 120 коли

Очевидно е, че там хората на тази цена не искат да паркират

Заседанието на Общински съвет може да проследите на живо тук

5 790 лв – това е приходът от мястото на бившия ТЕЛК (до Хуманитарната гимназия) за периода от пускането му в експлоатация до средата на месец януари. Това са общо 45 дни. Според елементарната математика оборотът на ден е 128 лв, а на час близо 16, от своя страна  това прави малко над 5 коли, паркирани на място за 120. Това стана ясно от отговор на питане на председателя на групата на ДБ в местния парламент днес Веселина Александрова.

Заседанието на Общински съвет може да проследите на живо тук:

„Да има паркинг на мястото на бившия ТЕЛК (до Хуманитарната гимназия) от зараждането на идеята за това, до ден днешен, е много оспорвано от пловдивчани откъм целесъобразност. Счита се за ненужен, за сметка на липсващи свободни зелени площи на това място в града. Затова и след събарянето на сградата на ТЕЛК и устройването на мястото като открит паркинг, и предвид очевидното незапълване на местата, се повдига основателно въпроса какво е струвало това на пловдивчани, носи ли приходи и нужен ли е паркинг точно на това място. Както обещах, отправихме питане към кмета. Днес получих и отговори, макар и непълни:

Събаряне, разчистване и изграждане на открит паркинг общо ни е струвало 215 533 лв., а само изграждането на паркинг и осветление е 69 401.59 лв. Липсва информация за заплатите на работещите.

Паркингът е със 100-120 места и приходът от 28.11.2020 г. до 14.01.2021 г. е 5 790 лв. Изводът за мен е, че ползите за пловдивчани ще са много повече, ако този парцел не е място за автомобили, а място за хора,“ коментира Александрова.

Очаквайте подробности.

Започна изграждането на паркинг за 150 коли на мястото на бившата сграда на ТЕЛК

Изнасят останките на бившата ТЕЛК

Документи с лични данни от архива на ТЕЛК се пилеят в центъра на града (ГАЛЕРИЯ)

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина