АктуалноИзбор на редактораИзбориНовини

При 63% обработени протоколи: ГЕРБ – СДС води в Пловдив

Следват ПП-ДБ, Възраждане, ИТН, Величие, БСП и ДПС. Подредбата за Европарламента е същата

В 16 МИР Пловдив-град коалицията ГЕРБ-СДС води с 28,19%, а ПП-ДБ – и Възраждане са втора и трета политическа сила, съответно със 17,82% и 15,73%. На следващите места за Народно събрание пловдивчани са подредели в проценти: ИТН /6,98/, Величие /6,29/ БСП /6,10/ и ДПС /5,24/. Това сочат данните при 63% обработени протоколи от секционните избирателни комисии.

При вота за Европейски парламент подредбата е същата, като там обработени тази сутрин са 38,35% от протоколите на отделните СИК.

„Обработката върви нормално“, коментира председателят на РИК 16 Калоян Сухоруков. Той информира, че повече от половината секции вече са минали през обработка за 6 часа през нощта, а последната комисия е пристигнала в Палата 13 около 4 ч. тази сутрин.

За съжаление грешките отново не са малко. Те се състоят основно в грешно извършени математически операции, а не места има и неразбиране на логиката на самия протокол. Срещат се и доста непопълнени графи, които се налага комисиите да попълват на място и отново да броят„, съобщи Сухоруков.

Председателят на РИК 16 изрази надежда около 9 часа днес комисията да приключи работа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Честито на всички мурзили, чугуни и рабфаки нискочели,, хаирлия да ви е автокрацията, която скоро ше ви налузат в плитките дупета.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина