АктуалноВластНовиниСъдТемида

Правосъдният министър връща в съда 3 дела срещу бившия кмет на Пловдив Иван Тотев – ВИДЕО

Демерджиев заяви, че чака отговори от главния прокурор Иван Гешев

Служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев обяви днес непосредствено преди Пленума на Висшия съдебен съвет, че връща в съда три дела срещу Иван Тотев, образувани по време на кметуването му.

„В папките освен дневният ред за заседанието, има и материали, свързани с прекратяването на три досъдебни производства по отношение на Иван Тотев, бивш кмет на Пловдив“, каза той, пред БГНЕС.

На 22 март 2021 година четирима прокурори от Специализираната прокуратура едновременно решават да прекратят две досъдебни производства. За мен това е странно. На 20 април се прекратява още едно. Така, на практика, Тотев е амнистиран и влиза в изборите за 45 НС. Третирайки тази информация на база на изявлението на главния прокурор Иван Гешев, спомняте си, той беше подал защита по отношение искането на проф. Стоилов за отстраняването му, там в тази защита се намира статия „Гешев и справедливостта“. В нея е описано, че той е нов център на политическата власт и моето питане е тези три прекратявания свързани ли са с тази му функция”, обясни министърът на правосъдието.

Досъдебните производства са от най-различно естество, каза още Демерджиев.

„Те започват по различно време, но приключват по едно и също. Едното е за зоопарка, другото е за отклоняване на средства за почистване за гробищни паркове, а третото касае градски транспорт. Очаквам отговори от органите по разследване, включително и от г-н Гешев“, заяви министърът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

 1. „Имунитет“ до давност беше мечтата на мамин ИМПЕРИАЛист инДжинеринга още след доходното му кметуване, когато се изперчи да политиканства за да влезе в Черния Списък с БоБо за депутатин – фместо да си наляга парцалите ф миша дупка и да благодари за всеки бял Божи ден на свобода.

  „…на практика, Тотев е амнистиран и влиза в изборите за 45 НС…“

  Само че имунитетчето може да бъде преразгледано / да се готви следващият в Ч.Списък = това го предвиждахме. Нямало да се покрие с Давност.

  Бедата е, че г-н Ставри от втори етаж отказвал да се занимава с нови дружки, писнало му от мръсници. А самотата в единичната килия е лоша / пък в общите помещения възникват опасности…

  За неотклонение някои паспорти следва да бъдат блокирани, някои глезени закопчани с елегантни електронни гривни. Багажниците на джипки, таксета, ТИРове, гемии, дронове и лайнери излизащи от юрисдикцията да се проверават, щото опасни са не само входящите престъпници избягали затворници, ами и ИЗХОДящите.

  Да не би докато бере гъбки из пограничните шубраки да се заблуди да попадне в Сръбска / Дюбайска територия като всеки почтен олигарх – не ли? Има ВИДОВДЕН

  1. „…в общите помещения възникват опасности…“

   Тарифата в ЦСЗатвор за мокра поръчка от неизвестен извършител беше три до пет хиляди по ценоразпис. Нашенски, не йени, не долари, не евро.

   Преди инфлацията, де…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина