Правната комисия върна предложението за даряване на павета

Актуално Власт Гласове Забравеният град Новини

Членовете ѝ настояват да се впише, че дарението ще е целево за конкретни общественодостъпни имоти в град Пловдив

На своето заседание днес постоянната Правна комисия към Общински съвет-Пловдив единодушно е гласувала предложението за дарение на 200 000 брой гранитни павета на Пловдивската митрополия да бъде отложено за разглеждане на следващо заседание. Това съобщи пред Под тепето председателят на групата общински съветници от Демократична България Веселина Александрова.

Припомняме, че по-рано днес тя изрази притеснение от факта, че в искането е посочено за „облагородяване на 2000 кв. м. площи, разположени на територията на манастири, църкви и параклиси в област Пловдив.

Паветата ще заминат някъде из областта, дори не знаем къде и де факто вече няма да са на пловдивчани, а частна собственост, и как и къде ще се ползват ще решава притежателят им,“ коментира юристът. 

Ето защо членовете на Правна комисия към Общински съвет-Пловдив са поискали днес да се предостави информация за наличните към момента количества от настилката, както и да се уточни в предложението, че паветата се даряват целево за конкретни общественодостъпни имоти в град Пловдив.

Според кмета на район „Централен“ Георги Стаменов: „Частица от Пловдив да има във всеки храм. Мисля, че тук няма корист. Храмовете са за хората. Помагайки на църквата, помагаме на всички.“

Споделете ни във:

7 thoughts on “Правната комисия върна предложението за даряване на павета

 1. Стъпка в правилната посока е решението на правната комисия.И като са започнали да попитам:могат ли да внесат предложетие за рещение на ОбС-Пловдив,с което да задължат Кмета в 10-15-дневен срок да представи подробна справка за наличните паважи,кой и как се разпорежда с тях,има ли и други“дарения“,колко струват по пазарни цени днес паветата и т.н.Въпроси-много.ЕДНО е важното-ЗАПОЧНАТИЯ РАЗГОВОР ДА БЪДЕ ПРЕТВОРЕН В ДЕЛА-да се предприемат енергични действия пред НИПКИ зА гласуване статут на недвижими културни ценности,както и приемане на ефективна наредба за опазване и използване на паважа.Г-н Кмета многократно е заявявал ,че с нито едно паве не е злоупотребено и че всичко се пази отговорно.Втакъв случай подробната справка няма да го затрудни-заместниците му ще изчислят за последните 5-10 г. колко улици са отремонтирани,колко и какъв паваж има наличен,кой и къде го съхранява,кой се разпорежда с него и т.н. За мене лично е интересен въпросът-защо когато ЕС навсякъде прокламира,подкрепя и насърчава зелената идея ,в Пловдив ,екологичната,вечната и БЕЗПЛАТНА улична настилка се подменя с компроментираната/над 30 отровни съставки/ асфалтова СКЪПА смес?Кой взема решенията за това?В края на краищата ние,гражданите,и нашите деца дишаме най-„чистия“въздух в ЕС,пием прекрасна вода и……. „така си мрем“.

 2. То е ясно, че е неясно закъде ще заминат паветата.
  И кои имоти ще ги налапат, било то и църковни.
  Правната комисия задава логични въпроси – кои са обектите, нуждаещи се тях? Да се представят конкретни архитектурни проекти със съответни количества.
  Ние, пловдивчани, искаме да знаем.
  В противен случай ще е безобразие, маскирано като дарение, ако Общинския съвет на Пловдив гласува за него.
  Паветата са изсечени от тепетата с огромен труд и майсторство. Те са на града ни.

 3. Даже точка по точка по инвентарен номер всяко паве ако се знае в кой ЦЪРКОВЕН НОТАРИАЛЕН ИМОТ попада = това никак не оправдава хайдушкото ограбване на Града от попа!

 4. Чичо Гошо със павета,
  ще оправя дереджето,
  леля Вили ще ги слага,
  Попът шапка на тояга.
  Има много декари в Ягодово,
  и на Какичка даже е тегаво.

  1. МИКИ ПОПЪТ иска градските ПАВАЖИ =Послушникът няма да откаже! каза:

   И Шотлеков и „пловдивчанка“ прекрасно анализират проблемчето с Групата за Орг. Престъпност „ГЕРБ“ (отминаващи къмто залеза…)

   Нито за разПРОДАЖБА на паважа не сме гласували като им дадохме още Власт, още по-малко за разПОДАРЯВАНЕ на калдаръми, дялан камък от стъпала и от коритото, нито за ЧИФЛИЦИ с частни Пенис Кортове вместо ЗЕЛЕНИНА под Джендема, нито за ИДиОЛОГИИ върху Джамбаз Тепе над Понеделник Пазаря…

   ДОЛУ ПОПА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.