АктуалноГероите на деняГрадътЖивотИзбор на редактораКварталиМненияНовини

Пожарникари спасиха заклещени гълъби в центъра на града

Пожарникари спасиха заклещени гълъби в обезопасителна мрежа на фасадата на общинска стара сграда в сърцето на града. Акцията на огнеборците бе аплодирана от десетки минувачи, станали преки свидетели на добрата новина на деня.

Два специализирани автомобила на пловдивската пожарна се отзоваха на място, след молба от актьори от Кукления театър, който се намира точно срещу сградата-капан за пернатите. Те сигнализирали огнеборците, след като два дни двете птици бедствали заклещени от мрежите по къщата на улица „Христо Г. Данов“. Те първо се обърнали към представители на общината, но от там не обърнали внимание на проблема. За сметка на това обаче огнеборците реагирали бързо и извадили гълъбите от капана, за да ги пуснат на свобода.

„Отидохме в пожарната и ги помолихме, а от там откликнаха, дори с две коли и вишка. Много им благодарим за малкото чудо, което сътвориха. Имаме нужда от повече такива истории- точно малките неща променят живота ни и средата“, разказаха пред Под тепето актьори от Кукления театър.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина