Пореден случай на ремонт и обзавеждане на общинско жилище за „отбран човек“ с публични средства

Актуално Власт Градът Новини Разследване

ОП „Жилфонд“ пак стегна апартамент на пъпа на Пловдив за правоимащ служител на висок пост

По подобие на двата чисто нови апартамента, които преди половин година бяха довършени, отремонтирани и обзаведени от-до за новия директор на Общински институт „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев, Общинското предприятие „Жилфонд“ стегна апартамент на пъпа на Пловдив за правоимащ служител на висок пост.

Ремонтираха и оборудваха две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства

“Явно кварталът около Пловдивския университет е предпочитан за парашутистите от София”, коментираха източниците на Под тепето. Поредният случай касае „шеф на инфраструктурата“ спуснат от столицата, според нашите информатори.

Господинът на високия пост си е харесал голям апартамент в стара кооперация в сърцето на града на бул.“Цар Борис III Обединител“.

Тук е мястото да напомним, че повечето правоимащи служители не получават общински жилища след основен ремонт и обзавеждане. Явно в Община Пловдив това продължава да се прави само за „отбрани“ хора.

Новодомецът, също като г-н Грозев, е имал претенции към кухненските шкафове, подовите настилки и т.н.

На фона на това, дългогодишните наематели на общински жилища, особено в кв. Столипиново, се радват на всяко останало парче балатум, което им предоставят за кръпка от ОП-то.

По време на разследването ни, докато течеше ремонтът на жилището, направихме проверка в администрацията и се оказа, че то се води заето.

В разплитането на поредния случай отправихме по официалния ред следните въпроси до Пресцентъра на Община Пловдив:

Въпроси към директора на ОП „“Жилфонд“:

 1. За кого ОП „Жилфонд“ ремонтира и обзаведе апартамента на втория етаж на бул.“Цар Борис III Обединител“ № ***?
 2. Какъв служител е настанен там и откога?
 3. Колко струват ремонтът и обзавеждането?
 4. Какви дейности включва и за колко време са извършени?“

Очакваме и официалните отговори.

Снимка на корицата: Кооперацията на ул.”Граф Игнатиев”, в която бяха приготвени два апартамента за директора на Стария град/ архив Под тепето

Още по темата ТУК.

Споделете ни във:

7 коментара за “Пореден случай на ремонт и обзавеждане на общинско жилище за „отбран човек“ с публични средства

 1. Да повтарям ли какво казва шириатското право за такива случаи? Сопа ми е майката на гол гръб по 100 или до загуба на съзнание. Нека Милостивия реши този проблем!

 2. “Колко струва ремонта и обзавеждането?” – имате две грешки.
  Неграмотното писане сваля ефекта от истинността на казаното.

   1. ВисокоГРАМОТНИО столичен “буквоед” се тако изкаже, че ми килна калпако!
    Броиме, броиме ала не можеме да наброиме ЦЕЛИ ДВЕ погрешки у цитато; само един подлог можеше да се членува малко по-правилно = фместо “ремомта” да кажеме “РЕМОНТО” както си му йе редно у Коньовицата!
    И все пак оно едвали “…сваля ефекта от истинността на казаното….” понеже си е ХАРНА, ТОЧНА, ЧЕСТНА, ДОБРОСЪВЕСТНА ПУБЛИЦИСТИКА както обикновено от Т.Г. за разлика от подкупни продажни, платени журналя от Агитките.
    Хвла!
    (Що ли не вземат да фнасят у СелСъвето “спициялисти” и от Чярпан, или от Сливян за развъд -със очинайките им барабар- оти се посвършиха П.К.П. кърджалийските…)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.