Полицаи избутват пешеходци от зебра – ВИДЕО

Актуално Власт Гласове Новини Разследване

Това се случва на протеста срещу кариерите в Белащица

Под тепето все още чака официален отговор от кмета на Община Родопи

Пети ден продължава извозването на добитата баластра от двете кариери на Холсим и Европейски пътища, след като концесионните договори и на двете дружества изтекоха.

На мястото на блокадата редовно има униформени от миналия петък, когато ви разказахме, че Камионите от кариерите тръгнаха отново.

Присъстващите на пътя полицаи твърдят, пред представителите на Инициативния комитет от селото, че са там по искане на кмета на Община Родопи Павел Михайлов, за да осигурят безпрепятственото преминаване на трафика и безопасността на населението.

На видео от тази сутрин ясно се вижда как полицаите избутват протестиращите белащенци, които преминават по пешеходната пътека тип зебра пред спрял камион на Европейски пътища.

Под тепето все още чака официален отговор от кмета на Община Родопи по казуса и твърденията на белащенци, че той се е договорил с концесионерите, въпреки че на срещата в Общината миналата седмица не е постигнато споразумение.

Kметът на Родопи cе споразумял c Холсим и Европейски пътища

Вече станаха 5 календарни, от които 3 работни дни, през които наш репортер редовно звъни на пресаташето на Павел Михайлов в очакване на отговор от него.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Полицаи избутват пешеходци от зебра – ВИДЕО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.