Kметът на Родопи cе споразумял c Холсим и Европейски пътища

Актуално Власт Новини Разследване

Това твърдят хора от Белащица, където извозването на баластра върви с пълна сила – ВИДЕО

Хората в родопското село Белащица са категорични, че кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов е сключил споразумение с концесионерите на двете кариери – Холсим и Европейски пътища, за извозване на вече добития инертен материал, въпреки изтеклите договори на двете находища. Те твърдят, че са предадени.

Припомняме, че в петък – 1 юли, на мястото на блокадата на пътя бяха изпратени полицаи, които осигуряваха преминаването на натоварените камиони – Камионите от кариерите тръгнаха. Още тогава те обявиха, че са разбрали как кмета на Родопи поискал съдействие от полицията да освободи пътя за всички камиони.

Тази сутрин камиони с камъни отново вървят по пътя, съобщиха от Инициативният комитет „СТОП на кариерите в Белащица“.

Cамо за периода от 10:03 до 10:23 часа (точно 20 мин.) нагоре се качиха 5 камиона 2, от които слязоха натоварени, а по пътя надолу видяхме да се качва още един камион. Сами сметнете колко курса са това на ден“, коментира в групата във Facebook Павел Гемишев.

От петък след обяд По тепето прави опити да се свърже с кмета на Община Родопи, за да чуе неговата версия.

Припомняме още, че според наши източници в средата на миналата седмица в сградата на община Родопи се е състояла среща между всички заинтересовани страни. Присъствали са представители на двете дружества, на Инициативния комитет от селото, на държавната агенция по безопасност на движението, кметовете на Родопи и Белащица. Всеки е изложил исканията си, но в крайна сметка не се е стигнало до никакво решение.

Днес репортерът ни се свърза с PR-а на общината и чакаме отговор на въпроса „има ли договорено споразумение с дружествата – бивши концесионери за извозване на добития материал и стиковано ли е с ИК на селото.“

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.