ЖивотЗелен градНовини

Започва кампанията за чист въздух в града #БезПушек

Стартира едномесечна медийна кампания за чист въздух с хаштаг #БезПушек, която ще продължи до края на октомври. Тя се организира от Екологично сдружение За Земята и Таня Димитрова, която е спечелила проект от Български фонд за жените, за да я реализира. Фокусът на инициативата е върху индивидуалните действия или промени, които всеки човек може да предприеме, за да намали количеството замърсяване на въздуха.

Организаторите предизвикват хората да променят своето поведение поне за една седмица, с което да намалят замърсяването. Например човек може да пробва да ходи на работа или на университет с градски транспорт вместо с кола, така че неговото пътуване да е #БезПушек. Или да използва различни възможности за по-чисто отопление на дома или работното си място. Желаещите да се включите в кампанията трябва да напишат своето обещание за промяна в събитието във Фейсбук “#Без Пушек – Кампания за Чист въздух”. След края на октомври за най-активните участници ще има материални награди на стойност от 500 лв.
Идеята на кампанията е да дадем път на добрите примери и да вдъхновим хората да се почувстват окрилени и може би и извън октомври да продължат да правят някои от нещата, които са изпробвали като дейности, водещи до по-чист въздух” казва Ивайло Попов от сдружение За Земята. 

Таня Димитрова, учител и активист за чист въздух добави: “Има много неща, които трябва да се случат, за да имаме наистина по-чист въздух: ограничаване замърсяването от моторни превозни средства, по-чисто отопление, адекватни политики на ниво местна и държавна власт. Трябва да се работи на всички нива едновременно. Много хора се чувстват, че личните им избори са капка в морето. Но морето всъщност е направено от много капки.” 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина