АктуалноБългарияЕвалаЗелен градНовини

Пловдивчаните, създатели на ядливите чашки за кафе, откриват фабрика в Тракия

Това ще е първата фабрика в Европа за биоразградими чаши от вафлени кори

Cupffee са пълнозърнести, диетични и щадящи околната среда

Първата иновативна фабрика в Европа за производство на ядливи, биоразградими чаши за кафе отваря врати на 29-ти септември в индустриална зона „Тракия“. Макар и млада компания Cupffee се радва на голям интерес от международните пазари. Чашите се предлагат в над 30 държави от целия свят.

Под тепето ви разказа историята и идеята на Мирослав Запрянов от Пловдив, които измислиха ядлива чашка за топли и студени напитки. Началото на тяхната колаборация е поставено през 2002 г.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат министърът на икономиката Даниела Везиева, зам.-кмет по “Oбразование и бизнес развитие” Стефан Стоянов, кметът на район „Тракия” Костадин Димитров, посланици, чуждестранни гости и инвеститори, бизнес партньори от LIDL, Buhler, УниКредит Булбанк и други, представители на академична общност и приятели на Cupffee.

Cupffee е част от зелената революция и носи специално послание към потребителите. Основната цел е да се редуцира голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат за повече от 400 години. Cupffee е новото предложение за интелигентния консуматор, който съзнава нуждата от промяна в глобален мащаб.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина