АктуалноГрадътНовини

Пловдивчани сигнализираха за пукнатина в Бетонния мост, от общината: Конструкцията е здрава

Няма опасност за населението, увериха се инженери и архитекти от местната власт

Конструкцията на Бетонния мост е здрава и няма пукнатина. Това показа проверката на специалисти от Община Пловдив, които на място огледаха съоръжението. Заместник-кметът по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев, главният архитект Димитър Ахрянов и главният инженер Юлиан Попов заключиха, че това, за което гражданите сигнализират като „пукнатина“, всъщност е технологичната фуга между стълбището от северната страна и моста. Т.е. става въпрос за  свръзката между тротоарната конзола и пътя, която поема двата бетонни елемента – пешеходния и автомобилния.

„Няма място за притеснение. Мостът е в добро състояние. Частично в следствие на времето и температурните амплитуди през годините, тъй като от построяването му не е правен ремонт,  има оголена арматура, което не е конструктивен проблем“, посочи Пламен Райчев. Той допълни, че мостът ще продължи да функционира, като може да се направи козметичен ремонт за обработване на фугата, обрушване, почистване на арматурата и шприцоване от долната част за изглаждане на бетоновото покритие.

Заместник-кметът припомни, че продължават съвместните дейности на Община Пловдив и НКЖИ по отношение на пробива под Централна гара, във връзка с което се подготвя проект за модернизиране на Бетонния мост с цел запазване на пътната връзка между районите „Централен“ и „Южен“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина